Bra start, men dåligt avslut

Blue Fox fick en bra start på matchen mot M-Team, när man gjorde mål efter 55 sekunder, men det höll trots det på att gå riktigt illa. En förlust var mera än nära när M-Team kunde ta ledningen med 5-4 när 3 minuter återstod av matchen. Blue Fox tog med 1,5 minut kvar av matchen ut målvakten och kunde kvittera till 5-5 när drygt en minut återstod.

Pekka Kontturi stod för den viktiga kvitteringen till 5-5.

Blue Fox fick en bra start på matchen. 55 sekunder av matchen hade passerat när Samir Mountassir kunde föra upp Blue Fox i ledningen. Mountassir sköt ett skott från backplats och bollen studsade in i mål. Jakob Klingenberg antecknades för assisten. Vid 2.31 kunde M-Team kvittera. Timo Elomaa kunde från höger backplats spela in till Janne Makkonen i slottet, Makkonen vände om och sköt ett lågt skott som gick in i mål förbi Mikael Enlund. Vid 6.45 drog M-Team på sig en utvisning efter att man haft för många spelare på planen. Tyvärr kunde Blue Fox inte utnyttja det numerära överläget. När matchklockan nått fram till 11.54 kunde hemmalaget återta ledningen. Samir Mountassir spelade upp bollen längs med vänsterkanten till Pekka Kontturi. Kontturi tog emot bollen och drog iväg ett skott som gick in vid den bortre stolpen. Vid 18.47 kunde Blue Fox utöka sin ledning till 3-1. Andra femman bjöd på klapp-klapp spel. Först spelade Mountassir upp till Kontturi längs med vänsterkanten. Kontturi spelade in till Holländer i mitten. Holländer försökte avsluta, men avslutet mislyckas och han spelar istället fram till Karvonen på bortre stolpen. Karvonen blir överraskad att han får bollen, men lyckas svänga runt och slå in den på backhand.

Vid tiden 24.55 kommer 4-1 för Blue Fox. Anton Kallvik kommer upp med bollen längs med högerkanten och skjuter bollen mot mål. Returen från målvakten studsar rakt ut till Ronnie Ludén som kan slå in den i tomt mål. Vid 25.54 tilldöms M-Team en avvaktande utvisning. Blue Fox plockar ut Enlund ur målet och spelar med 6 utespelare mot 5. Vid 26.14 lyckas M-Team få tag i bollen och Riku Reunamäki utvisas två minuter för farligt spel. Vid tiden 28.02 tilldöms Blue Fox en straff efter att Timo Elomaa i M-Team hindrat en målchans genom att trycka ner klubban på en Blue Fox-spelare. I samma situation skadar M-Teams målvakt Tuomas Ruippo sig och man byter in Ossi Rannala. Johnny Ojala får fötroendet att ta hand om straffen, men han mislyckas. Blue Fox får istället spela 12 sekunder 5 mot 3 utan att utöka sin ledning. Efter det fortsätter man ännu i 1 minut 48 sekunder utan att gör mål i numerärt överläge. Vid 34.24 utvisas Aleksi Urho i M-Team för hindrande av spel, men inte heller denna gång har Blue Fox någon lycka i numerärt överläge. I den 37:e matchminuten lyckas M-Team etablera tryck i Blue Fox-zonen. Man snurrar upp Blue Fox och vid tiden 38.17 utvisas Johnny Fredriksson för fortsatt felaktigt spel. Hemmalaget lyckas freda sitt mål under det numerära underläget.

Blue Fox får starta den tredje perioden i numerärt underläge. Vid tiden 43.16 tar M-Team time out. Matchuret har hunnit fram till 47.11 när M-Team kan reducera till 4-2. Blue Fox spelar upp bollen längs med högerkanten, men M-Team bryter uppspelet. Bollen går upp längs med kanten till Henry Saario som spelar in till Jarkko Aavaharju i mitten. Aavaharju får bra skottläge och gör inte något misstag. Drygt två minuter senare är ställningen 4-3. Det är radarparet Itkonen – Reunamäki som är i farten. Itkonen har bollen bakom Blue Fox-målet. Plötsligt snurrar han runt och kastar in bollen framför mål, där Reunamäki bara sätter klubban till och stöter in bollen i mål. Vid 50.55 utvisas Janne Karvonen för farligt spel. Vid 51.34 kommer kvitteringen till 4-4. Riku Reunamäki får bollen längs med högerkanten och skjuter in den lågt bakom en skymd Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Vid 56.59 inträffar så det som inte får hända, M-Team tar ledningen för första gången i matchen. Blue Fox har ett dåligt uppspel i mitten av planen som M-Team kan bryta. Riku Reunamäki kommer åt att snurra med några Blue Fox-spelare och slänger en vippare till bortre stolpen, där Janne Makkonen kan stöta in bollen i tomt mål. Vid 58.32 tar Blue Fox time out och plockar samtidigt ut Mikael Enlund ur målet. Hemmalaget lyckas skapa tryck i motståndarzon och bollen spelas till Johnny Ojala som skjuter. Returen studsar till en M-Team-spelare som försöker rensa, men Pekka Kontturi är stark och lyckas med kraft och vilja tryck in bollen i mål. Ställningen är 5-5 efter 60 spelade minuter.

Förlängning

Tero Saaristo har den vassaste chansen i förlängningen när han framspelad av Janne Karvonen är ensam med motståndarmålvakten, men skjuter över. Matchen slutar därmed oavgjort 5-5.

Jakob Klingenberg i Blue Fox belönades med brons, Pekka Kontturi i Blue Fox med silver och Riku Reunamäki i M-Team med guld i K-Rauta börsen.

Blue Fox har två problem för tillfället, första femman sätter inte sina chanser och spelet i numerärt överläge fungerar inte. Börjar de två detaljerna fungera så får vi se helt andra resultat. Laget har ny chans att bättra på de detaljerna redan på söndag när PSS kommer på besök.

Vi spelade bra i ca 30 minuter säger Markus Åbb efter matchen. Tyvärr måste jag medge att motståndarens utvisningar råddade till vårt spel. Vi lyckades inte göra mål i numerärt överläge och tappade vårt momentum. Det positiva från den här matchen är att vi klarade av att kvittera på slutet när vi låg under. Om det kändes dåligt efter den första matchen så har vi nästan lika dålig smak efter denna. Poängkontot är nu öppnat och det är också positivt. Jag är inte orolig för första femman. De skapar bra med chanser och snart kommer det även att ge resultat. Jonathan Sjöblom är borta från matcherna under helgen på grund av personliga skäl.