Tung förlust i femte och avgörande matchen

Det blev en tung förlust för herrarna i den femte och avgörande matchen i ligakvalet mellan Blue Fox och OLS. Matchen slutade 3-4 efter förlängning. Valtteri Parviainen avgjorde matchen när 4.22 spelats av förlängningen.

Jakob Klingenberg gjorde det viktiga kvitteringsmålet till 3-3.

Om lördagens match i Uleåborg var Blue Fox sämsta under kvalserien så var dagens match snudd på den bästa. Blue Fox vågade från första stund hålla i bollen och spelade ställvis riktigt bra innebandy. Den första perioden var mycket jämn, men vid tiden 19.07 drog Jarno Pahkakangas på sig en utvisning för slag på klubba och OLS kunde plocka in sin farliga power play-formation. Vid 19.54 kunde OLS för första gången göra öppningsmålet i matchserien. Niko Kvist hade bollen i högra offensiva hörnet och slängde in en lyftpass framför mål. Där fanns Petro Rautio som styrde in bollen på volley.

Vid tiden 22.07 drog Mikko Saarnio i OLS på sig en utvisning för farligt spel. Blue Fox fick chansen att spela numerärt överläge och vid tiden 23.09 var matchen kvitterad. Jori Isomäki i vänstra offensiva hörnet passade bakåt till Johnny Ojala som från vänsterkanten sköt ett dragskott som gick in vid bortre stolpen. Vid tiden 25.55 utvisades Harri Naumanen för slag på klubba, emn denna gång kunde inte Blue Fox utnyttja läget. Vid 31.58 var det istället OLS som kunde återta ledningen. Jukka Lindgren på backplats hittar Valtteri Parviainen i slottet. Parviainen blir helt ren och kan vända om och placera in bollen utom räckhåll för Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Vid tiden 37.15 fick Blue Fox en ny chans att kvittera matchen när Antti Nieminen utvisades två minuter för slag på klubba, men det ville sig inte för hemmalaget i numerärt överläge.

Den tredje perioden fick sämsta möjliga start när Jori Isomäki utvisades efter 25 sekunder för slag på klubba. Uppförsbacken kändes väldigt lång. Blue Fox klarade av att freda sitt mål och det kändes som att laget stärktes av att ha klarat sig genom svårigheten. Vid tiden 44.16 kom följande mål och tyvärr var det OLS som utökade sin ledning. Ville Oksa hade bollen på vänsterkanten i anfallszon och passade in till Valtteri Parviainen i slottet som sköt ett direktskott som gick in under armen på Mikael Enlund. När Kim Nyström utvisas för farligt spel vid tiden 46.57 känns det som att det är läge för OLS att avgöra matchen. Blue Fox kunde freda sitt mål igen en gång och ställningen förblev 1-3. Vid 52.52 var det Jukka Lindgrens tur att uppsöka syndabåset. Tre sekunder senare var bollen i mål. Rami Isomäki hade bollen längs med vänsterkanten i anfallszon och passade till Jarno Pahkakangas på backplats. Pahkakangas sökte sig inåt i banan och avlossade ett av sina patenterade skott. Niko Pirkola i OLS-målet var chanslös och ställningen var 2-3 vid tiden 52.55. Knappt två minuter senare, vid tiden 54.38 kommer kvitteringen. Pekka Kontturi har bollen och passar den till Jakob Klingenberg på vänster backplats i anfallszon. Klingenberg tar någa steg ut mot vänsterkanten och avlossar samtidigt ett dragskott som går in vid bortre stolpen. Matchen är kvitterad. Publiken i Stjärnhallen exploderar. Publiken ger hemmalaget sitt fulla stöda och Blue Fox-ropen skallar i salen. Båda lagen har chanser att avgöra matchen under ordinarie speltid, men lyckas inte och matchen går till förlängning.

Förlängning

Blue Fox har det första läget i förlängningen, men skottet går i burgaveln. Hela rekordpubliken på 782 åskådare drar efter andan. Vid 64.22 kommer matchavgörandet. OLS får ett frislag läng med vänsterkanten i anfallszon. Båda lagen byter. Ville Oksa kommer in och passar till Valtteri Parviainen i mitten. Parviainen skjuter ett dragskott som går i mål och denna gång är det OLS-spelarna som exploderar av lycka. OLS har därmed säkrat fortsatt spel i Salibandyliiga och Blue Fox får fortsätta i Divari.

Ojala – Nyström – Kallvik
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi – R.Isomäki – Holländer
Pahkakangas – Klingenberg

Fredriksson – Sjöblom – Nyvall
Saari – Mountassir

Backman gjorde under hela matchen inhopp i främst andra och tredje femman. I slutet på tredje och i förlängningen vaskade Blue Fox om i formationerna.