Blue Fox förlorade tät match

Blue Fox förlorade den fjärde matchen mot OLS i kvalet till Salibandyliiga med 5-4 efter perioderna 1-2, 3-2 och 1-0. Det innebär att det blir en femte och avgörande match i Stjärnhallen på söndag.

Det var hård kamp framför båda målen.

Blue Fox kunde öppna målskyttet i matchen vid tiden 3.00. Det var tredje femman med Anton Kallvik som kom i en kontring längs med vänsterkanten. Kallvik passade in till mitten där Mikael Nyvall kom störtande och han kunde stöta in bollen i mål. Vid tiden 6.52 utvisades Henry Backman för farligt spel, men Blue Fox kunde freda sitt mål. Vid 13.35 utvisades Johnny Ojala för slag på klubba och i det efterföljande numerära överläget kunde OLS kvittera. Det tog bara 13 sekunder innan Valtteri Parviainen fick skottläge i slottet. Niko Kvist stod för passningen. Vid 16.38 drog Petro Rautio i OLS på sig en utvisning för hindrande av spel. Blue Fox behövde 25 sekunder på sig för att utnyttja läget. Jori Isomäki höll bollen i vänstra offensiva hörnet och väntade på att Kim Nyström smög upp vid bortre stolpen. När Nyström intagit position kom en perfekt pass som han lätt kunde styra i mål. Den första perioden slutade därmed 1-2.

Blue Fox fick en drömstart på den andra perioden, endast 40 sekunder hann passera innan Blue Fox utökade sin ledning. Ojala fick bollen längs med vänsterkanten i anfallszonen och kunde i ögonvrån se att Kim Nyström var på väg in i slottet. Ojala vrickade in bollen till Nyström och han satte bollen lågt under Niko Pirkola i OLS-målet. Vid tiden 23.19 kunde OLS reducera till 2-3. Bollen studsade in i slottet och Petri Niemelä var först att reagera och han lyckades slå in bollen på volley bakom en skymd Mikael Enlund. Följande mål lät vänta på sig till tiden 32.39. Blue Fox passade upp en lång boll till Henry Backman på högerkanten. Backman såg att Pekka Kontturi kom rusande på vänsterkanten, Kontturi fortsatte in mot mål och fick passen av Backman. Framme vid målet visade Kontturi kyla och rundade målvakten och rullade in bollen i mål. OLS tog samtidigt time out. Vid tiden 36.51 kunde OLS reducera. Igen en gång var det i slottet som OLS kom till skottläge. Mikko Saarnio passade in till Olli Tornberg som satte bollen i mål. Ställningen var därmed 3-4. Med en minut kvar av den andra perioden kom följande kalldusch. Denna gång är det den andra Tornbergaren, Otso som gör målet. Ville Turula slår upp bollen längs med högerkanten till Torneberg som vänder in i banan mot Blue Fox-målet och dragskjuter bollen i bortre krysset. Den andra perioden slutar därmed 4-4. Aningen bittert att Blue Fox släppte in OLS tillbaka i matchen.

Alla visste att den tredje perioden skulle bli en spännande historia. Ett mål kunde avgöra hela drabbningen. Båda lagen hade chanser, men det kändes som att OLS skapade farligare möjligheter. Vid tiden 55.27 steg så domarna in i handlingen. Kim Nyström utvisades för slag på klubba. Blue Fox klarade av att freda sitt mål under utvisningen, men Nyström hann bara just och just in på planen för att bevittna OLS femte mål. Niko Kvist spelade in till Jukka Lindgren som drog på ett skott som en skymd Mikael Enlund inte hann reagera på. Vid tiden 58.59 tog Blue Fox time out och Mikael Enlund plockades ut till förmån för en sjätte utespelare. Blue Fox hade några skott på mål, men tyvärr ville bollen inte gå i mål. Med 6 sekunder kvar av matchen utvisades Jukka Lindgren för hindrande av spel, men det hade inte någon betydelse för matchens utgång.

Blue Fox bjöd på hårt motstånd både på och utanför planen. Hundratalet tillresta Blue Fox-supportrar var högljudda i publiken. Matchen bjöd på samma matchbild som i de tidigare kvalmatcherna. OLS förde spelet och Blue Fox försvarade sig bra och kontrade effektivt. Tyvärr räckte det inte denna gång. Imorgon är det ny match i Stjärnhallen med start från kl. 17.00 och då avgörs det slutligen vilket lag som spelar i Salibandyliiga säsongen 2013-2014.

Ojala – Nyström – Saari
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi - Holländer – Backman
Pahkakangas – Klingenberg

Kallvik – Sjöblom – Nyvall
R.Isomäki – Mountassir

Johnny Fredriksson kom med i spelet från den andra perioden. Han gjorde inhopp i alla formationer. Blue Fox blandade friskt i femmorna i den tredje perioden.