Heroisk insats av herrarna

Blue Fox herrarna stod för en heroisk insats i den tredje ligakvalmatchen på onsdag kväll i Stjärnhallen. Blue Fox besegrade OLS med 4-3 efter periodsiffrorna 2-1, 2-1 och 0-1. Igen en gång var det försvarsspelet som avgjorde matchen. Det står nu 2-1 i matcher till Blue Fox i ligakvalet. Det lag som först når tre vinster spelar nästa säsong i Salibandyliiga.

Pekka Kontturi (44) stod för två assist i matchen. Mikael Enlund var fenomenal i målet.

Mathuret hade hunnit ticka fram till 4.18 när Blue Fox kunde öppna målskyttet i matchen. Pekka Kontturi frispelade Robin Holländer som ensam med Niko Pirkola i OLS-målet inte gjorde något misstag. I det följande bytet bjöd Blue Fox på kvitteringen. Hemmalaget tappade markering i slottet och Ville Oksa utnyttjade det när han hittade Valtteri Parviainen som kunde rulla in bollen i tomt mål. Kvitteringen till 1-1 kom vid tiden 4.46. Den fantastiska hemmapubliken behövde inte vänta länge på hemmalagets replik. Rami Isomäki blockerade ett skott i egen zon och drev upp bollen längs med högerkanten. Han passade bollen vidare till Mikael Nyvall och gick själv på mål. Nyvall passar bollen tillbaka till Isomäki som kan stöta in bollen. Vid tiden 18.01 utvisades Petri Rantala för farligt spel, men Blue Fox kunde inte utöka sin ledning. Den första perioden var mycket jämn och båda lagen hade chanser. OLS hade mera bollinnehav, men Blue Fox styrde ut deras spela i hörnen och täckte OLSarnas skott.

Vid tiden 26.27 kunde Petro Rautio kvittera för OLS. Rautio höll sig framme på en boll som studsade i slottet och han kunde slå bollen via en spelare i mål. Jukka Lindgren antecknades för passningen. Efter målet tog OLS över mer och mer av spelet. Vid tiden 30.05 kommer en avgörande sekvens. Pekka Kontturi för upp bollen längs med vänsterkanten. Kontturi ser att Samir Mountassir är fri på högerbackplats och lyckas hitta honom med en backhandpass. Mountassir skjuter rakt på pass och bollen går i mål i det närmsta krysset. Målet är samtidigt Mountassirs första i Blue Fox. I det efterföljande bytet kan Blue Fox öka på sin ledning. Anton Kallvik som gör ett byte som spets i första formationen för bollen i vänstra offensiva hörnet. Han svänger tillbaka mot egen zon och bollen studsar in i mitten mot Johnny Ojala som drar iväg bollen mot mål. Ställningen är 4-2 vid tiden 30.49. Vid tiden 31.58 utvisas Mikael Nyvall för slag på klubba, men Blue Fox spelar bra i numerärt underläge. Periodens sista händelse är när Kim Nyström utvisas för fasthållning vid tiden 40.00.

OLS får inleda den tredje perioden i numerärt överläge och det är man inte sena att utnyttja. Den alltid lika farlige Ville Oksa lyckas hitta Petro Rautio i slottet och Rautio vispar in bollen i mål. OLS fortsätter att pressa på för att få till stånd en kvittering, men det skapar kontringslägen för Blue Fox. Anton Kallvik är två gånger ensam igenom utan att lyckas överlista Niko Pirkola. Hemmalaget har också några två mot en lägen där den sista passningen misslyckas. OLS tar time out vid tiden 58.06. Vid 59.00 plockar man ut målvakten, men det ger inte utdelning. Blue Fox kan med uppoffrande täckningsspel vinna matchen.

Ojala – Nyström – Saari
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi - Holländer – Backman
Pahkakangas – Klingenberg

Fredriksson – Sjöblom – Nyvall
R.Isomäki – Mountassir

Anton Kallvik kom med i spel i den andra perioden. Han fick göra inhopp i alla formationer. Kim Nyström steg av i början av den tredje perioden. Blue Fox vaskade om friskt i femmorna i den tredje perioden.