Förlust i rond 1

Det blev förlust i den första kvalmatchen för herrarna. OLS lyckades vinna trots att man blev försenade till matchen på grund av tekniska problem med bussen. Matchen mellan Blue Fox och OLS slutade 2-6 efter perioderna 0-0, 2-1 och 0-5. Kvalet fortsätter imorgon med ny match i Uleåborg.

Sami Saari belönades som matchens spelare.

Den första perioden förblev mållös. Det var OLS som förde spelet och hade bollen största delen av tiden. Blue Fox hade några farliga kontringar. Tidvis verkade det som att bollen brände på klubbladen för en del av Blue Fox-spelarna. Var det månne stundens allvar som grep tag i dem?

Den andra perioden fick en bra start när Sami Saari gjorde 1-0 efter 22.11. Johnny Ojala hade bollen i det offensiva högra hörnet och passade till Sami Saari som sköt ett direktskott som gick i mål. I det efterföljande bytet utvisades Pekka Kontturi väldigt tvivelaktigt för liggande spel och OLS fick chansen i numerärt överläge. Vid 23.40 kom kvitteringen. Valtteri Parviainen hade bollen på vänsterkanten och crosspassade till Ville Oksa på andra kanten som direktsköt bollen i närmsta krysset. Vid 24.33 återtog Blue Fox ledningen. Johnny Ojala drev upp bollen längs med vänsterkanten och passade till Tobias Brännbacka som fortsatte bakom motståndarmålet och passade snett bakåt till Ojala som kunde trycka in bollen i mål. 2-1 till hemmalaget efter andra perioden. Blue Fox var betydligt bättre i den andra perioden och det kändes som om hemmalaget hade kontroll över händelserna. Tyvärr gjorde hemmalaget inte flera mål än två trots upprepade chanser.

Vid tiden 43.28 utvisades Robin Holländer för slag på klubba. Blue Fox redde upp utvisningen, men precis när Holländer hunnit in på planen hittade Petri Niemelä fram till Harri Naumanen med en passning framför mål och Naumanen kunde trycka in bollen. Endast 10 sekunder senare kommer följande kalldusch. OLS har inslag i offensiva vänstra hörnet. Niko Kvist passar till Valtteri Parviainen framför målet och ett-tu-tre så är bollen i mål. 10 mörka sekunder som ändrade ställningen i matchen från 2-1 till 2-3. Vid tiden 48.13 utvisades Anton Kallvik för slag på klubba. Blue Fox kunde denna gång freda sitt mål. Vid 53.35 gör Harri Naumanen sitt andra mål för dagen. Blue Fox-målet är flyttat i situationen, men domarna dömer ändå mål. Pekka Lindgren antecknas för assisten. Knappt två minuter senare är det dags igen. Harri Naumanen har igen sökt sig in i slottet och lyckas bli siste man på en studsande boll. Naumanen slog in sitt tredje mål för kvällen på volley. Pekka Lindgren fick igen passningspoängen. Vid 55.46 utvisade Jarno Pahkakangas för hindrande av spel. Blue Fox klarade ut utvisningen och vid tiden 57.51 tog man ut målvakten för att spela 6 utespelare mot 5. Blue Fox fortsatte att ta ut målvakten när tillfälle gavs ända fram till 59.53. Då frispelades nämligen Petro Rautio av Jukka Lindgren och Rautio kunde pricka in bollen i tomt mål.

Ojala – Nyström – Saari
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi – R.Isomäki – Holländer
Pahkakangas – Klingenberg

Kallvik – Sjöblom – Backman
Mountassir – Brännbacka/Pahkakangas/Klingenberg

Johnny Ojala belönades före matchen för sin vinst i K-Rautabörsen i Divari.

Jori Isomäki belönades före matchen för att han utsetts till månadens spelare i februari i Divari.