M-Team besegrade Blue Fox

Herrarna åkte på en förlust i Helsingfors på lördag. M-Team var denna gång bättre med 7-4 efter perioderna 2-1, 3-1 och 2-2. Robin Holländer gjorde två mål i matchen och Juho Väisänen hade poängen 1+1.

Juho Väisänen stod för en av sina bästa insatser i Blue Fox.

M-Team kunde gå till ledning i matchen vid tiden 8.08 när Lasse Lundström passade sin broder Lari-Patri Lundström som avslutade. I det efterföljande bytet kunde Niko Mäkinen utöka till 2-0 på pass av Eero Puranen. Vid 10.47 kunde Blue Fox reducera när Juho Väisänen prickade målet. Vid tiden 11.59 utvisades Jori Isomäki för hög klubba, men Blue Fox kunde freda sitt mål. När matchuret tickat fram till 18.58 tilldömdes Blue Fox en straff. Tobias Brännbacka fick förtroendet och M-Team valde att byta ut Ossi Rannala i målet mot Tuomas Ruippo. Ruippo drog det längre strået vilket innebar att Kim Karjalainen utvisades och Blue Fox fick avsluta perioden i numerärt överläge. Tyvärr kunde bortalaget inte kvittera matchen och den den första perioden slutade 2-1.

Blue Fox fick alltså inleda den andra perioden i numerärt överläge, men inte hller nu hittade man motståndarmålet. Istället åkte Petri Pollarinen på en utvisning för slag på klubba vid tiden 21.14. Blue Fox var så nära att klara utvisningen, men vid tiden 23.11 hittade passningsexperten Antti Itkonen fram till Riku Reunamäki som prickade målet och ställningen var 3-1. Drygt halvvägs in i matchen kom följande kalldusch när samma radarpar hittade varandra. Riku Reunamäki gjorde 4-1 på pass av Antti Itkonen vid tiden 31.38. Vid 35.18 utvisades Eero Puranen i M-Team för farligt spel och Blue Fox fick chansen att reducera. När matchuret kommit fram till 36.12 höll sig Kim Nyström framme på passning av Jori Isomäki och ställningen var därmed 4-2. Dryga två minuter senare forecheckade Antti Itkonen bollen till sig och prickade in 5-2 för M-Team.

Vid tiden 41.27 blev Niko Mäkinen i M-Team och Mikael Nyvall i Blue Fox utvisade. Mäkinen utvisades för slag på klubba och Nyvall för fasthållning. 19 sekunder senare gjorde Tobias Brännbacka dem sällskap och därmed fick M-Team spela fyra mot tre. Blue Fox kunde dock freda sitt mål. Vid tidne 44.23 åkte M-Team på en utvisning för felaktigt byte, men tyvärr lyckades inte Blue Fox hitta målet under utvisningen. Istället var det M-Team som utökade sin ledning vid tiden 48.57. Eero Puranen var målskytt på pass av Mikko Malinen. Blue Fox gav trots det inte upp och vid tiden 49.55 kunde Robin Holländer reducera till 6-3 på pass av Juho Väisänen. 1 och en halvminut senare var Holländer i farten igen när han reducerade till 6-4 på pass av Henry Backman och nu hade Blue Fox häng på M-Team. Tyvärr var det inte Blue Fox som gjorde följande mål. Matchens lirare Antti Itkonen spelade fram till Lasse Lundström som gjorde 7-4 vid tiden 53.04. Blue Fox försökte ännu komma ikapp, men M-Team lyckades hålla undan. Blue Fox drog ännu på sig två utvisningar i matchen. Vid tiden 56.48 utvisades Johnny Ojala för fortsatt felaktigt spel och vid tiden 60.00 åkte Henry Backman ut för hands.

Frågan är om serisegern gled ur handen för Blue Fox i och med denna förlust. Indians har nu möjlighet att gå upp i en trepoängs ledning och den kan bli svår att rubba. Man bör dock beakta att Indians har 7 matcher kvar att spela av vilka fyra är mot så kallade topp eller mittlag och tre är mot de så gott som nedflyttningsklara lagen FoSu, Top Team och Merikoski SBT. Av matcherna är fem på hemmaplan och endast två på bortaplan. Blue Fox har sex matcher kvar att spela. Blue Fox har endast en match mot jumbolagen kvar på programmet och har nog en lite svårare väg till första platsen i Divari, men ingenting är omöjligt som Gunde Svan brukar säga. Nu är det bara för laget att dra på sig överstället och kavla upp ärmarna. Nu måste varje match vinnas och för att det ska lyckas krävs det grovjobb.