Herrarna spelar två bortamatcher i helgen

Herrlaget har två bortamatcher på programmet i helgen. På lördag blir det match mot FoSu i Forssa och på söndag blir det match mot Vincemus i Tastehus.

Förra säsongen gjorde FoSu sig kända som ett målglatt gäng. Mycket mål framåt, näst mest i hela serien med 236 mål på 27 matcher, men laget släppte också in en hel del mål, 194 st blev det till slut. FoSu slutade förra säsongen på en fjärde plats i division 1 västra. Ett pinnhål över Blue Fox. FoSu hade förra säsongen tre spelare i  poängbörsens tio i topp, Juha Laitila 39 mål + 25 passningar = 64 poäng, Petri Mäkeläinen 36 + 24 = 60 och Teemu Aaltonen 30 + 23 = 53. Av dessa spelare har Teemu Aaltonen dragit vidare till Classic och spelar nu i Salibandyliiga. FoSu var förra säsongen ett lag som drog på sig mycket utvisningar med tre spelare i top tio i utvisningsligan. Här gäller det alltså för Blue Fox att stoppa FoSu:s snabba spelvändningar med ett tätt försvar och utnyttja de chanser man får i numerärt överläge. Matchen mot FoSu spelas i Rehti Areena och börjar kl. 18.00.
På söndag blir det match mot Vincemus i Tavastehus. Tavastehus har långa traditioner inom innebandy med lag som Ruunien Ruunat, Steelers, Hattelmalan Urheilijat och dagens Salibandyligalag FT Trackers. Vincemus är däremot en okänd motståndare för Blue Fox. Vincemus är nykomlingar i division 1 efter att säsongen 2007-2008 blivit andra i division 2 Sisä-Suomi. Efter det följde en fortsättningsserie mellan sex division 2 lag från olika zoner. Där slutade Vincemus på en fjärde plats och fick kvala till division 1 mot KOO-VEE från Tammerfors. Vincemus säkrade avancemanget efter två segrar med siffrorna 11-4 och 15-4. Bästa poängplockare i fjolårets Vincemus var Ville-Veikko Murtonen som på 15 matcher gjorde 36 mål + 12 passningar = 48 poäng och Jan Törnroos som stod för poängen 17 + 19 = 36 på 17 matcher. Båda spelarna har fortsatt i Vincemus. Matchen mot Vincemus spelas i Iittala-halli och den börjar kl. 17.00.

FoSu:s hemsida
Vincemus hemsida