Herrarna körde över Top Team

Efter första perioden såg det mörkt ut för hemmalaget när ställningen var 1-3 i mötet med bottenlaget Top Team, men i den andra perioden svängde matchen. Blue Fox körde över Top Team och vann perioden med 8-1. Den tredje perioden blev sen en transportsträcka som Blue Fox vann med 4-2.

Jarno Pahkakangas i mitten belönades som matchens bästa spelare.

Jonathan Sjöblom blev första målskytt för dagen när han vid tiden 3.38 bröt ett uppspel vid mittlinjen, tog några steg framåt och pangade in bollen i mål. Vid tiden 11.14 kom Top Teams kvittering. Samu Juvonen kom upp i anfall längs med högerkanten. Han kastade in bollen mot mål, där Teemu Ruotsalainen efter en tilltrasslad situation kunde stöta in den. I det följande bytet drog Tuomo Auravuo på sig en utvisning, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Vid 15.58 tilldömdes Top Team en straff. Den spelande tränaren Timo Käck fick förtroendet och han gjorde inte något misstag. 1-2 till Top Team. Strax innan peridopausen, vid tiden 19.51 kunde Top Team utöka sin ledning. Tuomo Auravuo sköt ett skott från backplats. Bollen gick ut till vänsterkanten där Matias Palm svingade till bollen och den studsade långsamt in vid bortre stolpen förbi en skymd Mikael Enlund i Blue Fox-målet.

Den andra perioden hann knappt starta innan Blue Fox kunde reducera. Johnny Ojala läste spelet och bröt en passning längs med mittlinjen. Ojala avancerade till vänsterkanten och sköt ett dragskott över Joonas Kristiansson i Top Team-målet. Vid 24.01 blev Jarno Pahkakangas utvisad för slag på klubba, men hemmalaget lyckades fria sitt mål. Matchuret hade hunnit fram till 26.43 innan Blue Fox kunde kvittera matchen. Sami Saari hade bollen längs med högerkanten och passade in den i slottet där Thomas Enkvist kunde vända och skjuta in bollen högt i målet. Dryga minuten senare kunde Blue Fox gå upp i ledning. Jarno Pahkakangas förde upp bollen längs med vänsterkanten och passade till Robin Holländer på andra kanten och Holländer nöp till direkt med ett slagskott som gick otagbart i mål. Vid tiden 29.32 utvisades Mika Anttila i Top Team. Blue Fox behövde 43 sekunder på sig för att utöka sin ledning. Pekka Kontturi hade bollen i vänstra offensiva hörnet och passade bollen bakom mål till Jori Isomäki som snabbt flyttade bollen till backhand och petade in bollen. Vid 32.54 kom följande mål. Mikael Nyvall forecheckade framgångsrikt längs med högra kanten i anfallszon och bollen studsade in till Johnny Ojala som med snabba händer lyckades avfyra ett skott. Top Team tog samtidigt time out för att stoppa Blue Fox framfart. Mindre än en minut senare kunde Blue Fox utöka sin ledning till 7-3. Jarno Pahkakangas testade skott från högerbackplats, men skottet studsade från en försvarare till Jakob Klingenberg på vänster backplats. Klingenberg tog ett par steg framåt och passade in i slottet till Pekka Kontturi som drog till direkt och bollen gick i mål. Vid 34.18 utvisades Tobias Brännabcka för slag på klubba. Blue Fox klarade utvisningen, men endast 9 sekunder efter att Brännbacka kommit in på planen kunde Top Team reducera till 7-4. Timo Käck passade in bollen framför mål från högra offensiva hörnet och Jani Lakkonen styrde in bollen i mål. Vid 37.25 utvisades Samir Mountassir. 22 sekunder hann gå av utvisningen innan Jarno Pahkakangas kunde bryta en passning och avancera framåt. Pahkakangas passade till Ojala som passade tillbaka och Pahkakangas fick nästan öppet mål att sätta bollen i. 9-4 var ett mera klassiskt Pahkakangas mål. Tobias Brännbacka passade bollen till Pahkangas på vänsterkanten. Pahkakangas avancerade över mittlinjen och sköt ett stenhårt slagskott i mål.

Blue Fox valde att ta in Daniel Blomqvist i mål till den tredje perioden. Vid 40.08 utvisade Henri Tuutti för hands, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Vid 45.45 åkte Henry Backman ut för farligt spel, men inte heller Top Team kunde utnyttja läget. Följande mål kom istället vid tiden 48.12 genom Jonathan Sjöblom. Blue Fox hade frislag strax innanför mittlinjen vid vänsterkanten i anfallszon. Sami Saari passade bollen till Sjöblom som sköt ett slagskott som gick i mål. 48.36 bjöd Top Team på en snabb spelvändning. Top Team vann bollen bakom eget mål bollen gick till Matias Palm som tittade upp och frispelade Jani Laakkonen som blev helt ren med Daniel Blomqvist i Blue Fox-målet. Laakkonen fintade ner Blomqvist och lättade in bollen med en backhand. Bara 12 sekunder senare kom följande mål. Top Team hade ett frislag till höger om Blue Fox-målet. Blue Fox ställde upp en mur, men bollen spelades till vänster om målet varifrån Matias Palm sköt ett hårt skott upp i närmsta krysset. 11-6 som kom vid tiden 52.04 var ett Jakobstads-samarbete. Blue Fox hade frislag strax innanför mittlinjen längs vänsterkanten. Sami Saari petade bollen och Tobias Brännbacka tog några steg längs vänsterkanten och drog in bollen vid bortre stolpen. Vid 59.10 blev dussinet fullt. Pekka Kotturi kom upp längs med vänsterkanten. Han väggspelade med Petri Pollarinen och sköt in bollen med ett handledsskott. 43 sekunder senare kom sista spiken i kistan. Blue Fox kom igen längs med vänsterkanten. Samir Mountassir hade sökt sig ända bakom motståndarmålet och hittade Henry Backman framför målet. Backman kunde pricka sitt åttonde mål för säsongen.