Blue Fox besegrade Karhut

Blue Fox herrarna besegrade Karhut i Björneborg på lördagkvällen. Matchen mot Karhut blev en riktigt jämn historia som Blue Fox lyckades vinna med 5-4 i förlängningen. Matchvinnare blev Robin Holländer som gjorde vinstmålet vid tiden 61.16 på pass av Jakob Klingenberg.

Jarno Pahkakangas gjorde ett mål i numerärt överläge mot Karhut.

Redan efter 1.16 i första perioden fick Blue Fox spela numerärt överläge efter att Kristian Krannila i Karhut dragit på sig en utvisning för farligt spel, men tyvärr lyckades inte Blue Fox utnyttja möjligheten. Drygt fem minuter senare åkte Teijo Vienola i Karhut och Blue Fox fick ny chans att spela power play, men inte heller denna gång lyckades det. Vid 9.42 var det Mikael Lindroos tur att uppsöka utsvisningsbåset och nu hade bortlaget äntligen fått ordning på sitt power play. Robin Holländer behövde bara 10 sekunder på sig för att öppna målkontot. Jori Isomäki stod för framspelningen. Vid 11.09 fick Holländer uppsöka utvisningsbåset för farligt spel.

Perioden hann knappt börja innan Karhut kunde kvittera. Ville Rynnäs var målskytt på pass av Teijo Vienola. Vid 26.57 kunde Petri Pollarinen föra upp Blue Fox i en ny ledning på pass av Robin Holländer. 38 sekunder senare kunde Karhut kvittera när Saku Lahtinen prickade på målet på pass av Mikael Lindroos. Vid 29.33 åkte Kristian Krannila ut för liggande spel, men denna gång blev det inte något mål. Vid 37.48 var det Samir Mountassirs tur att uppsöka syndabänken för slag på klubba. Ställningen efter två perioder var 2-2.

Redan efter 20 sekunder i den tredje perioden åkte Samir Mountassir på sin andra utvisning för kvällen. Denna gång för hindrande av spel. Nu var det Karhuts tur att lyckas i numerärt överläge och vid tiden 41.38 kunde Benjamin Lepola föra upp Karhut i ledning på pass av Teemu Mäkelä. Vid 45.02 blev Jakob Klingenberg utvisad, men Blue Fox kunde freda sitt mål. Vid 48.59 erbjöds Blue Fox möjligheten att spela i numerärt överläge efter att Tuomas Puisto blivit utvisad för farligt spel. Tyvärr kunde bortalaget inte kvittera. Följande utvisning kom vid tiden 53.19 och det var Juha Kaanaa i Karhut som fick sitta av ett tvåminuters straff. Denna gång lyckades Blue Fox spela i numerärt överläge. Jarno Pahkakangas var målskytt och Jori Isomäki ännu en gång framspelare. Ett par minuter senare kunde Blue Fox pånytt gå upp i ledning. Henry Backman prickad in 3-4 på pass av Kim Nyström. Det är en klyscha att bytet efter att man gjort mål är viktigt, men så var fallet den här gången. Det hann bara gå 26 sekunder innan Karhut kvitterade till 4-4 genom Benjamin Lepola på pass av Ville Salonen. Detta var sista målet som gjorde under ordinarie tid.

Förlängning

Blue Fox kunde pressa motståndaren tillbaka och vid tiden 61.16 fick Robin Holländer skottläge och då brukar det bli mål och så även denna gång. Jakob Klingenberg stod för framspelningen.

Enligt alla kommentarer efter matchen så är Karhut ett betydligt bättre lag än vad man kan utläsa av tabellpositionen. Det finns mycket innebandykunnande i Karhuts trupp, men man har inte lyckats få ut det ännu. På söndag tog laget däremot en vinst på bortaplan i Kuopio mot SB Welhot. Personligen tror jag också att vi kommer att få se Karhut klättra i tabellen. Man har ett ungt och tekniskt lag som spelare en rörlig innebandy och med den trupp man har så är man värda minst en mittplacering i Divari. Blue Fox går däremot från styrka till styrka. Laget har nu sex segrar på raken och snart har man spelat två månader utan att förlora. Under tiden ni väntar på lördagens hemmamatch kan ni följa med hur herrarnas mustascher växer på deras Movember-sida. Passa samtidigt på att betala in slant så är du med och stöder Cancerstiftelsen.

Ojala – Nyström – Nyvall
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi – Holländer – Pollarinen
Pahkakangas – Klingenberg

Kallvik – Sjöblom – Fredriksson
Saari – Mountassir

I den tredje perioden kom Backman in istället för Nyvall. Väisänen kom in istället för Kallvik.