Blårävarna besegrade koltrastarna

Blue Fox herrar tog ikväll en övertygande seger mot Blackbirds från Kervo. Matchen slutade 8-3 efter perioderna 2-0, 4-1 och 2-2. Robin Holländer och Johnny Ojala gjorde tre mål var. Samir Mountassir fick debutera i seriesammanhang för Blue Fox och Daniel Blomqvist fick göra sitt första inhopp för säsongen i Blue Fox-målet.

Johnny Ojala gjorde tre mål mot Blackbirds.

Vid tiden 3.43 kom matchens först protokollanteckning när Jarno Pahkakangas blev utvisad för farligt spel. Vid 11.28 kom matchens för sta mål. Andra femman forecheckade framgångsrikt och Blackbirds stressades till dåliga beslut. När ena backen försökte slå en crosspass är Robin Holländer på plats med sin klubba och får fritt skottläge i slottet. Nästa mål lät vänta på sig ända till periodens slut. Blue Fox hade ett frislag i högra offensiva hörnet. Johnny Fredriksson ställde sig vid bollen och passade bollen till Anton Kallvik som direktsköt bollen i mål under armen på Blackbirds-målvakten.

Den andra perioden hann bara bli 1.38 gammal innan Blue Fox ökade på till 3-0. Pekka Kontturi och Petri Pollarinen samspelade längs med vänstra kanten. Pollarinen fick bollen och drev in i planen strax innanför mittlinjen. Efter några steg skjöt Pollarinen ett dragskott som gick in högt över målvakten. Vid tiden 23.35 åkte Mikael Nyvall på en utvisning för slag på klubba. Blue Fox spelade ett bra numerärt underläge och hade flera bra chanser att utöka sin ledning. Vid 25.25 lyckades Johnny Ojala sno åt sig bollen och han rundade kyligt Tero Kuusinen i Blackbirds-målet. 5-0 målet var nästan en kopia på Petri Pollarinens 3-0 mål, bara med den skillnaden att detta mål kom från högerkanten och målskytt var vänsterfattade Johnny Ojala. Tobias Brännbacka antecknades för passningen. Vid 35.40 var det Blackbirds tur att öppna målkontot. Tom Blomqvist passade bollen till Jyri Laine längs med högerkanten. Jyri Laine flyttade sig in i slottet och sköt ett skott högt över Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Blue Fox kunde utöka till 6-1 vid tiden 37.05. Kim Nyström kämpade om bollen vid vänsterkanten och lyckades peta in den till Johnny Ojala som i slottet fick fritt skottläge. Ger man Ojala ett sånt läge så gör han inte något misstag. Tre mål av Ojala på strax under 12 minuter.

Vid tiden 43.28 åkte Thomas Enkvist ut för obstruktion. Vid 47.09 var det Mikko Kivis tur att uppsöka syndabänken, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Vid 49.37 tog Blue Fox time out och böt målvakt. Ut med Mikael Enlund och in med Daniel Blomqvist. Vid tiden 50.14 utvisades Kim Nyström för fortsatt felaktigt spel. Jyri Laine drog samtidigt på sig ett femminutersstraff för hårt spel. Lagen fick alltså spel fyra mot fyra i två minuter. Vid 52.20 spelade Blue Fox lite slappt försvarsspel och Tom Blomqvist kom åt att göra mål. Blomqvist hade bollen vid offensiva höra hörnet och lyckades själv ta sig med boll in framför mål och sprätta in den i mål. Mikko Piippo antecknades för passningen. Vid 53.51 utvisades Tobias Brännbacka för låsning av klubba. Matchuret hade tickat fram till 56.07 när Jyri Laine gav sig ut på en soloräd och lyckades spätta in bollen i bortre krysset med en backhand. Mikko Piippo gav passningen strax före mittlinjen. Vid 56.57 var det igen dags för Robin Holländer att presentera sig. Thomas Enkvist hade bollen vid vänstra defensiva hörnet. Han passade fram bollen till Holländer som var på väg framåt och Holländer kom en mot en mot en försvarare. Holländer tvekade inte utan sköt ett dragskott som gick otagbart i mål. 8-3 målet föregicks av fint spel av Blue Fox. Robin Holländer passade från högerkanten till Jonathan Sjöblom vid bortre stolpen. Sjöblom spelade ännu vidare till Thomas Enkvist vid andra stolpen, men han missade bollen. Istället passade Enkvist bollen tillbaka till Holländer som kom springande in slottet och satte sitt tredje mål för kvällen.

Ojala – Nyström – Nyvall
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi – Holländer – Pollarinen
Pahkakangas – Klingenberg

Kallvik – Fredriksson – Väisänen
R.Isomäki – Mountassir

I den tredje perioden kom Saari in istället för J.Isomäki, Enkvist istället för Pollarinen och Sjöblom istället för Kontturi. Blomqvist kom med 10 minuter kvar av matchen in istället för Enlund.