Blue Fox tuffar på

Blue Fox herrarna fortsätter att plocka tvåpoängare i Divari. På söndag kväll var det M-Team som besegrades med 8-5 i Stjärnhallen. Periodsiffrorna skrevs 1-1, 4-1 och 3-3. Petri Pollarinen gjorde 3 mål för hemmalaget och Johnny Ojala stod för 2+1. Robin Holländer hade 3 passningspoäng.

Petri Pollarinen gjorde tre mål i matchen mot M-Team.

Period 1

Motståndaren M-Team bjöd redan från början upp till kamp. Bortalaget uppvisade stor rörlighet och ett imponerande passningsspel. Vid 12.50 blev dock Niko Mäkinen i M-Team utvisad. Blue Fox behövde bara sju sekunder i numerärt överläge för att utnyttja läget. Jarno Pahkakangas befann sig på höger backplats i anfallszon och passade över till Jori Isomäki på vänsterkanten. Isomäki passade tillbaka till Pahkakangas som tog ett par steg framåt och avlossade ett dragskott i bortre krysset. Målet var Pahkakangas första för säsongen. Tyvärr blev ledningen inte långvarig. Vid 13.40 kom Timo Elomaa i ett till synes ofarligt anfall på vänsterkanten. Halvvägs in i anfallszon avfyrade Elomaa ett dragskott som gick i mål förbi en något skymd Enlund i Blue Fox-målet. Hemmalaget fick trots allt vara tacksamt för att ställningen var 1-1 efter första perioden. M-Team hade nämligen haft mest av spelet och skottstatistiken 10-5 till M-Teams fördel säger en hel del.

Period 2

Blue Fox fick en bra start på den andra perioden. När endast 46 sekunder för att gå upp i ledning. Robin Holländer bröt ett uppspel av M-Team och kom i anfallszon. Holländer avlossade ett skott som tog på en försvarare och studsade fram till Petri Pollarinen som iskallt lyfte in bollen vid bortre stolpen. M-Team kunde tyvärr kvittera per omgående. M-Team spelade in bollen i slottet varifrån den studsade in framför mål. Där fanns Janne Viitala som kunde peta in bollen i mål. Jami Sjöblom antecknades för passningen. Vid 24.08 åkte M-Team på en utvisning för för mångs spelare på planen, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Vid 26.53 åkte Sami Saari ut för hands, men inte heller M-Team kunde göra mål i numerärt överläge. Följande mål kom efter ett uppspel längs med högerkanten av Juho Väisänen som passade till Thomas Enkvist. Enkvist förlängde bollen till Mikael Nyvall som tog sats och drog in bollen i bortre krysset. 3-2 till Blue Fox. Följande mål kom genom en snabb kontring. M-Team hade bollen i anfallszon och det kom ett skott från backplats som täcktes av Blue Fox-försvaret. Robin Holländer var först på bollen och såg att Petri Pollarinen var på väg framåt. Holländer lättade bollen till Pollarinen som kom ensam med Tuomas Ruippo i M-Team-målet. Ruippo räddade Pollarinens första försök, men på returen hade han inte någon chans och ställningen var 4-2. Vid 35.33 åkte Robin Holländer ut för slag på klubba. Drygt en mint hade gått av utvisningen när Jori Isomäki täckte ett skott i egen zon. Johnny Ojala var snabbast att snappa upp bollen, Ojala lyckades lura på sig tre M-Team-spelare och sen spela bollen till Kim Nyström som hade en försvare mellan sig och målet. Nyström lyckades få försvararen i obalans och kunde ensam med målvakten lirka in bollen lågt vid bortre stolpen. Ett riktigt klassmål av Blue Fox i numerärt underläge. Periodens sista anteckning i protokollet kom vid tiden 39.45 när Jori Isomäki åkte ut två minuter för protest. Ställningen var 5-2 efter två perioder.

Period 3

M-Team fick inleda den tredje perioden med en man mera på planen. Riku Reunamäki fick det sista skottläget i utvisningen och han sköt ett klurigt skott från backplats som sökte sig in lågt i hemmamålet. Antti Itkonen fick passningspoängen. Vid 42.08 kom följande kalldusch när M-Team lyckades vända spelet snabbt. Sampo Laukkala kom åt att skjuta ett välmaskerat skott som gick in vid bortre stolproten. Robert Andersson fick passningen. Vid 47.32 hade Blue Fox ett frislag till vänster strax inne i anfallszon. Andra femman kom in och bjöd på en riktig delikatess. Robin Holländer ställde sig vid bollen, med Petri Pollarinen till vänster om sig och Pekka Kontturi till  höger. Holländer passade till Kontturi som låtsas missa bollen. Samtidigt har Pollarinen sprungit runt sina anfallskollegor och kunde med sin högerfattning dra in bollen i mål. Kvällens tredje mål för Pollarinen och samtidigt tredje assisten för Holländer. Vid 51.08 kunde M-Team reducera genom Kim Karjalainen på pass av Robert Andersson. Skottet av Karjalainen verkade ändra riktning via en Blue Fox-försvarare. Vid 53.09 var det målskytten Karjalainen som åkte ut för slag på klubba. Bollen passades runt nästan hela Blue Fox formation innan Johnny Ojala fick skottläge. Ruippo i M-Team han inte med i sidlesförflyttningen. Jori Isomäki slog den sista passningen. Vid 56.57 var det första femmans tur att visa upp en frislagsvariant. Frislaget startade från högerbackplats i anfallszon. Rami Isomäki var vid bollen, med Johnny Ojala till höger och Jori Isomäki till vänster. På givet kommande sprang Nyström och Jori Isomäki in i M-Team-muren för att skapa en spärr, samtidigt som Rami Isomäki petade bollen till Ojala. Ojala kunde därmed ganska fritt runda muren och skjuta in bollen i mål.