Hård kamp mot Steelers

Lördagkvällens match mellan Blue Fox herrar och Steelers bjöd på hård kamp, men Blue Fox kunde utgå som segrare. Matchen slutade 7-6 till Blue Fox efter perioderna 3-2, 1-2 och 3-2. Andra kedjan visade igen sin styrka genom att stå för fyra mål i matchen.

Andra kedjan med Pekka Kontturi, Jakob Klingenberg, Robin Holländer och Petri Pollarinen.

Redan från första kund kändes det att detta skulle bli en bra match. Farten var hög och så var också intensiteten. Det första målet i matchen kom vid 3.25 när Steelers bröt ett uppspel längs med högerkanten. Bollen spelades snabbt ut till andra kanten varifrån Risto Parikka sökte Iiro Nurminen vid bortre stolpen. Blue Fox-försvaret var nära att bryta passningen, men bollen lyckades nå Nurminen och han satte den säkert i mål. Vid 9.17 fick Blue Fox frislag till höger strax inne i anfallszon. Första femman bjöd på en riktig delikatess där Kim Nyström frispelades med Juha Jokinen i Steelers-målet. Nyström satte bollen högt utan chans för Jokinen. Johnny Ojala antecknades för assisten. Vid tiden 12.51 utvisades Johnny Fredriksson för slag på klubba. Steelers behövde 1,5 minut på sig att utnyttja utvisningen. När Iiro Nurminen fick möjlighet att driva bollen bakom mål tappade man markering på bortre stolpen och Sami Saarinen fick fritt skottläge som han utnyttjade. 1-2 till Steelers vid tiden 14.28. Drygt en minut senare blev Jarno Mäkinen utvisad för fortsatt felaktigt spel. Blue Fox plockade in sin rightformation med fyra högerfattade skyttar och Johnny Ojala som speluppläggare. Ojala hade bollen längs med högerkanten i anfallszon. Han passade bollen till Rami Isomäki bakom mål, Isomäki passade tillbaka och smög upp till bortre stolpen dit Ojala hittade med en väl maskerad passning. Rami Isomäki hade en lätt uppgift att slå in bollen i tomt mål vid tiden 16.02. 40 sekunder senare är det Blue Fox tur att bryta ett uppspel. Robin Holländer får tag i bollen i mitten av anfallszon och då är det bara skott som gäller. Jokinen i Steelers-målet hade inte en chans på Holländers rökare. 3-2 till Blue Fox efter första perioden.

Pekka Kontturi blev utvisad vid tiden 25.11 för fortsatt felaktigt spel, men Blue Fox lyckades freda sitt mål. Vid 27.01 bestraffades Steelers för att ha för många spelare på planen, men Blue Fox kunde inte utöka sin ledning. Istället kunde Steelers kvittera vid tiden 34.05. Sami Saarinen hade bollen vid vänsterbackplats och hittade Timo Johansson med en crosspass som Johansson kunde direktskjuta i mål. Johansson jublade stort inför publiken. Vid tiden 36.50 kunde Blue Fox återta sin ledning. Petri Pollarinen steg upp längs med vänsterkanten med bollen och sökte Pekka Kontturi på bortre stolpen med en pass. Steelers bröta passen, men bollen studsade rakt i gapet på Robin Hollände som nöp till direkt och ställningen var 4-3. Blue Fox såg ut att hålla sin ledning ända till periodpausen, men Sami Saarinen ville annorlunda. Med endast två sekunder kvar av perioden fick han bollen längs med vänsterkanten i anfallszon och kastade in bollen mot mål. Matchen var kvitterad och Tuomas Mikkola antecknades för passningen. Ett riktigt så kallat pukukoppimaali.

Trots att Steelers hade lyckats kvittera i slutet av den andra perioden var det Blue Fox som kom mera taggade till den sista perioden. 41.12 stod matchuret på när Pekka Kontturi kunde föra upp hemmalaget i en ny ledning. Petri Pollarinen jobbade fram bollen i vänstra offensiva hörnet och passar in bollen till Kontturi i slottet som skjuter in bollen via målvakten Jokinen. 5-4 till Blue Fox. Endast 48 sekunder senare kunde Blue Fox utöka sin ledning. Anton Kallvik hade bollen i högra hörnet i anfallszon och drev in bakom mål. Kallvik passade in bollen till Kim Nyström framför målet som bara behövde sätta klubban till och stöta in bollen. Plötsligt hade Blue Fox en tvåmåls ledning, men den skulle bara vara i drygt 3 minuter. Iiro Nurminen har bollen i vänstra offensiva hörnet och passar bollen snett bakåt till högerbacken Jarno Mäkinen som nypper till direkt och Enlund i Blue Fox-målet hinner inte med i sidledsförflyttningen. Steelers har reducerat till 6-5. Sami Saarinen tacklas hårt längs med vänsterkanten, men han lyckas trots det stöta fram bollen till Aleksanter Ihalainen som spelare vidare till Timo Johansson som blir helt helt fri med Enlund i Blue Fox-målet. Johansson är iskall, fintar bort Enlund och sätter in bollen i mål. Johansson passade samtidigt på att försöka tysta hemmapubliken med att för pekfingret mot munnen. Vid 53.37 skulle dock matchavgörandet komma. Robin Holländer lyckades för upp bollen mitt i planen trots att han var hårt uppvaktad. Holländer passade ut till vänsterkanten till Petri Pollarinen som sköt in bollen i mål. Målet gjordes under en avvaktande utvisning. Vid 56.30 blev Risto Parikka i Steelers utvisad för farligt spel, men Blue Fox lyckades inte skapa något spel i anfallszon och istället åkte Tobias Brännbacka ut för hindrande av spel vid tiden 57.08. Steelers tog naturligtvis ut sin målvakt så fort man fick tillfälle, men trots att man spelade med 6 utespelare mot 4 lyckades man inte kvittera. Matchens sista händelse var när Rami Isomäki fick matchstraff för osportsligt uppträdande.

Det här var en match med mycket nerv. Steelers spelade hårt och provocerade både motståndarna och Nykarleby-publiken. Blue Fox påverkades inte av provokationerna under matchen, men efter slutsignalen ropade man ut sin glädje över segern och där gjorde man ett par övertramp. Under matchen visade Blue Fox prov på bättre självbehärskning än motståndarna och utgick med en välförtjänt seger.

Ojala – Nyström – Väisänen
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi – Holländer – Pollarinen
R.Isomäki – Klingenberg

Fredriksson – Sjöblom – Nyvall
Saari – Vallin

Pahkakangas inledde på vänsterbackplats i andra femman, men fick utgå på grund av sträckning i vaden efter första bytet. Anton Kallvik kom in istället för Juho Väisänen i den tredje perioden.