Fantastisk comeback!

Herrarna var redan uträknade i lördagens match mot Indians. Med bara 6 minuter kvar av matchen låg Blue Fox under med 9-5, men genom en fantastisk comeback med fyra snabba mål lyckades man kvittera matchen. Kvitteringsmålet kom dessutom när man plockat ut Mikael Enlund ur målet och spelade med 6 utespelare mot 5.

Petri Pollarinen gjorde sina två första mål för Blue Fox i matchen mot Indians.

Blue Fox kunde inleda målskyttet vid tiden 2.32 när Mikael Nyvall blev fri på kanten i en kontring. Nyvall passade in till Johnny Ojala i mitten och Ojala gjorde inget misstag. Vid 5.30 blev Jakob Klingenberg utvisad för hindrande av spel. Precis när utvisningen höll på att gå ut kunde Indians kvittera genom Valtteri Kainulainen på pass av Sami Niskanen. Drygt en minut senare, vid tiden 8.40 gick Indians upp i ledning genom Samu Nikkinen på pass av Rasmus Hellström. Vid 3-1 målet hade Indians ett frislag längs med högerkanten. Efter ett par passningar blev Valtteri Kainulainen helt fri på vänsterkanten och kunde direktskjuta in bollen i mål. Vid 11.41 blev Tobias Brännbacka utvisad för fortsatt felaktigt spel. Vid 11.56 tilldömdes Indians en straff, men Valtteri Kainulainen missade och istället blev Jakob Klingenberg utvisad för trängning. Indians lyckades inte göra mål.

I den andra perioden vid tiden 29.08 fick Santeri Toropainen skottläge och bollen satt i mål. Valtteri Kainulainen fick passningspoängen. Vid tiden 29.19 tilldöms Blue Fox en straff och Tobias Brännbacka får förtroendet. Brännbacka är säkerheten själv och sätter bollen i mål till vänster om målvakten. När matchuret tickat fram till 30.01 frispelas Anton Kallvik av Rami Isomäki. Anton Kallvik lyckas finta bort målvakten och rullar in bollen i mål. I den 35 matchminuten har Indians in en boll i Blue Fox-målet, men det döms bort för hög klubba. Jori Isomäki är snabb att uppfatta att Petri Pollarinen är på väg mot motståndarmålet och slänger en långboll mot honom. Petri Pollarinen kan från närhåll göra sitt första mål för Bleu Fox. Trots att det helt klart är Isomäki som slår passningen är det Jakob Klingenberg som i protokollet får passningspoängen. Ställningen efter den andra perioden är 4-4.

Den tredje perioden inleds med ett starkt Indians-övertag. Vid tiden 43.57 får Ilkka Mutanen fritt läge att stöta in bollen i slottet efter fina passningskombinationer av Indians. Toni Koskela slår den sista passningen. 6-4 kommer på snabb kontring vid tiden 44.56. Sami Niskanen kan peta in bollen och Santeri Toropainen får passningspoängen. Vid 7-4 målet går Blue Fox försvaret bort sig lite i försvarsspelet. Bortlaget fokuserar allt för mycket på bollen i eget försvarshörn och glömmer bort Jussi Huovinen som smugit upp bakom rygg på försvaret. Tuomas Mustonen lyckas hitta Huovinen med en pass och Huovinen nyper till direkt. Vid 49.17 kommer Indians i en ny kontring och bollen spelas in till mål där den styrs in i mål av Blue Fox. 8-4 till Indians. Knappt en minut senare, vid 50.15 kör Blue Fox en variant på frislag från hörnet. Det är andra kedjan som bjuder på varianten. Pollarinen och Kontturi är i hörnet med bollen, medan Holländer är framför målet. Plötsligt rusar Holländer mot bollen samtidigt som Pollarinen springer in framför mål och Kontturi söker sig bakom målet. Holländer passar till Kontturi som spelar in till Pollarinen framför mål. Blue Fox reducerar till 8-5. Vid 51.15 är det radarparet Sami Niskanen och Valtteri Kainulainen som igen är i farten. Niskanen gör målet och Kainulainen assisterar. Här ser det mörkt ut för Blue Fox. Mindre än 9 minuter kvar av matchen och fyramåls underläge. Vid 53.53 blir Joel Ekroos i Indians utvisad för liggande spel. Blue Fox plockar in det tunga artilleriet och Jori Isomäki passar från vänsterkanten till Johnny Ojala på högerkanten som drar till med stora rökaren. Marek Öige i Indians-målet har inte en chans. Bara 20 sekunder senare kommer följande mål. Kim Nyström har bollen längs med högerkanten i anfallszon och väntar in Jori Isomäki som kommer inspringande i slottet. Nyström passar bollen till Isomäki som tar ett par steg och skjuter bollen i mål. Följande mål är igen en frislagsvariant som biter. Denna gång med Kim Nyström som avslutare och Johnny Ojala är framspelare. Matcklockan har då tickat fram till 56.52 och ställningen är 9-8. Vid 58.13 tar Blue Fox time out och Mikael Enlund plockas ut. Blue Fox spelar 6 mot 5 och igen är det Jori Isomäki som passar från vänsterkanten till Johnny Ojala som direktskjuter. Kvitterat till 9-9 med 65 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

Förlängning

Båda lagen har ett par chanser i förlängingen, men inget av lagen lyckas avgöra. Därmed delas poängen broderligt mellan Indians och Blue Fox.