Blårävarna möter tigrarna från Dickursby

Blue Fox herrar får fira farsdag med att spela mot Tikkurilan Tiikerit i Dickursby. Tiikerit som fick överta AC HaKis plats i Divari har överträffat förväntningarna och ligger på en sjunde plats i den jämna tabellen med 10 poäng på 8 matcher.

Tommi Ahola har varit i fantastisk form i de tre senaste matcherna och stått för 10+1.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Tikkurilan Tiikerit är en nykomlingar i Divari. Laget spelade senaste säsong i division 2, men fick överta AC HaKis plats i Divari. AC Haki föll senaste säsong från Salibandyliiga till Divari, men eftersom större delen av spelarna lämnade laget valde man att ge bort serieplatsen till ett annat Vandalag. Tiikerit ligger på en sjunde plats i tabellen med 10 poäng på 8 matcher, endast en poäng efter Blue Fox som har spelat 7 matcher. Den största plumpen i protokollet kom igår när Tiikerit mötte Steelers på bortaplan och förlorade med 11-1. Före det hade man tre raka vinster när man i tur och ordning besegrat PSS, Papas och ÅIF.

Tiikerits bästa poängplockare är Jani Mäntyniemi som på 8 matcher samlat på sig på poängen 13+4=17, vilket ger honom en nionde plats i poängbörsen. Thomas Granlund är nummer två i Tiikerit med 6+9=15 poäng på 15 matcher. Granlund har även spelat 94 matcher i Salibandyliiga för AC HaKi med poängen 29+23=52. Olli Rinne är trea i den interna poängbörsen med 7+3=10 poäng på 7 matcher.

I Blue Fox kan Johnny Ojala för första gången på länge känna sig hotad i den interna poängbörsen. Ojala ligger för närvarande på en elfte plats i den totala poängbörsen med 9+8=17 poäng på 7 matcher, men han skuggas närmast av Tommi Ahola med 13+3=16 poäng på 7 matcher. Ahola har visat en grym form i de tre senaste matcherna där han stått för poängen 10+1. Det har alltså blivit hat trick i tre matcher i rad. Jori Isomäki ha stått för 2+10=12 poäng på 7 matcher och Janne Karvonen har 7+4=11 poäng på 7 matcher. Mikael Enlund har varit övertygande i Blue Fox-målet och har räddningsprocenten 84,69 vilket berättigar till en andra plats i målvaktsstatistiken.

Blue Fox har nu vunnit tre matcher i rad. I torsdags bev det vinst i derbyt mot Woodcutters med 10-3 och före det besegrade man Steelers med 4-3 och ÅIF med 7-4. Matchen mot Tiikerit kommer att vara mycket viktig om Blue Fox vill hållas kvar i toppen. Det som gör matchen svårare för bortalaget är parkettunderlaget som finns i Tikkurilan Urheilutalo. Senast Blue Fox spelade på parkett var i matchen mot Papas och då blev det "bara" oavgjort. Vi får hoppas att formen för Ahola håller i sig och att fortsätter hitta nätmaskorna. Tommi Hakala från SPV lär spela med Blue Fox idag och vi önskar att han kunde öppna sitt poängkonto i den blåa spelskjortan.

Matchen börjar kl. 16.00. Följ den på Tulospalvelu eller visa ditt stöd och sök dig till Tikkurilan Urheilutalo!