Målkalas i Botniahallen

Det blev ett riktigt målkalas när Blue Fox krossade Woodcutters i Botniahallen på torsdag kväll. Blue Fox vann derbyt med 10-3 efter perioderna 2-2, 4-0 och 4-1. Tommi Ahola var poängbäst i Blue Fox med 3+1, följd av Janne Karvonen med 1+2 och Jori Isomäki med 0+3. Vinsten innebär att Blue Fox klättrade till en tredje plats i tabellen.

Lagkapten Kim Nyström öppnade äntligen målkontot i derbyt mot Woodcutters.

Blue Fox fick en dålig start på matchen i Botniahallen. Woodcutters kunde redan i den femte matchminuten ta ledningen med 1-0 efter ett mål av Kari-Matti Viinamäki på pass av Teppo Haakana. Vid tiden 9.11 tilldömdes Woodcutters en straff och Kari-Matti Viinamäki tog hand om den, 2-0 till hemmalaget. Blue Fox behöve dock bara knappa två minuter på sig för att vända på steken. Tommi Ahola reducerade till 2-1 på pass av Jori Isomäki och Kim Nyström öppnade äntligen målkontot för säsongen på pass av Tommi Ahola. Därmed var matchen kvitterad vid tiden 11.05. Det hann bara går 15 sekunder mellan målen.

I den andra perioden tog Blue Fox över spelet mer och mer. SPV-lånet Harri Karjala kunde inför sin forna hemmapublik föra upp Blue Fox i ledning vid tiden 27.42. Han assisterades av Janne Karvonen. Dryga minuten senare ökade måltjuven Tommi Ahola på till 2-4 på pass av Kim Nyström. När matchuret nått 36.01 visades Thomas Backman ut för farligt spel. Blue Fox behövde bara 16 sekunder i numerärt överläge för att öka på ledningen till 2-5. målgörare var Johnny Ojala på pass av Jori Isomäki. Om det bara behövdes 15 sekunder mellan målen i första perioden så tog det bara 12 sekunder före Toni Oinas i Woodcuters-målet pånytt fick plocka bollen ur nätmaskorna. Målskytt var Jakob Klingenberg på pass av Anton Kallvik. Oinas hade samtidigt fått nog och gav över ansvaret till Niko Isoniemi. Ställningen efter den andra perioden var 2-6.

Vid tiden 41.08 blev Heikki Varsanpää utvisad för slag på klubba. Blue Fox får spela numerärt överläge. Jori Isomäki får bollen i vänstra offensiva hörnet och passar den vidare bakom mål till Tommi Ahola som tar emot bollen och direkt vinklar in den på mål. Bollen går in via målvakten. Vid tiden 43.57 slår Harri Karjala en långboll till Petteri Toivola som tar emot bollen, trollar bort ett par Woodcutters-spelare och slår en pass på bortre stolpen åt Jukka Keskisipilä som slår in bollen på volley. Vid tiden 49.03 blir Kimmo Lintala utvisad för hands. Blue Fox gör inget mål i det numerära överläget, men vid tiden 51.29 kan Janne Karvonen öka på till 2-9 på pass av Harri Karjala. I det efterföljande bytet blir Kari-Matti Viinamäki frustrerad och sätter en tvärställd klubba i bröstet på Tobias Brännbacka. Viinamäki belönas med 5+20 minuters utvisning och matchstraff. Vid 54.43 kan Petteri Toivola peta in returen på Janne Karvonens skott. Vid tiden 56.12 blir Harri Karjala utvisad för slag på klubba och Woodcutters får chans att snygga till siffrorna. Elias Viljamaa styr in tröstmålet 3-10 på Arttu Kukkos passning vid tiden 57.48.