Blårävarna tog indianernas skalp

Det blev en viktigt vinst för herrarna i Esbo i dag. Matchen mot Indians slutade 5-6 efter perioderna 2-1, 0-3 och 3-2. Matchvinnare för Blue Fox var Tommi Ahola med sina tre mål och Mikael Enlund i Blue Fox-målet med viktiga räddningar.

Tommi Ahola öppnade äntligen målkontot!

Blue Fox kunde gå till ledning i matchen vid tiden 7.15 genom Tommi Ahola.  Johnny Ojala stod för framspelningen. Indians kunde kvittera ganska snabbt genom Lauri Westerholm och vid tiden 14.03 kunde hemmalaget gå till ledning med 2-1 genom Robert Olenius på framspelning av Kalle Tiitinen. Periodens sista protokollanteckning var Mikael Nyvalls utvisning vid tiden 19.01. Första perioden spelade vi inte bra säger Markus Åbb. Motståndarna kunde ha gjort betydligt flera mål i första perioden. Vi fick vara tacksamma att vi bara låg under med 2-1. Till den andra perioden gjorde vi några små förändringar i försvarsarbetet. Vi började ta bort passningarna in i mitten.

Vid tiden 21.38 kunde Sami Hillu kvittera på passning av Jussi Hankkio. En stund senare vid tiden 22.20 blev Jakob Klingenberg utvisad för slag på klubba, men Blue Fox kunde rida ut stormen. Vid 30.46 kunde Blue Fox återta ledningen när Petteri Toivola gjorde mål framspelad av Janne Karvonen. Knappt en minut senare blev Joel Ekroos i Indians utvisad för fortsatt felaktigt spel. Blue Fox kunde inte göra mål i det numerära överläget. Vid tiden 37.34 kunde Johnny Ojala utöka ledningen till 2-4, Jori Isomäki spelade fram till målet.

Kalle Tiitinen i Indians blev utvisad vid tiden 47.24 för slag på klubba, men ännu en gång kunde Blue Fox inte utnyttja läget. Istället var det Indians som kunde reducera till 3-4 vid tiden 52.31 genom Tuomas Mustonen på pass av Tomi Turunen. Knappt två minuter senare kunde Mikael Sievänen kvittera till 4-4 på pass av Timo Salminen. Då var det spänning i matchen igen. Fyrtio sekunder senare kunde Blue Fox återta sin ledning. Tommi Ahola prickade in 4-5 på pass av Johnny Ojala. När matchuret hade tickat fram till 58.19 sköt Tommi Ahola sitt tredje mål för dagen som samtidigt var matchens segermål. Tobias Brännbacka stod för framspelningen. Smatidigt valde Indians att ta time out. Time oute gav utdelning vid tiden 59.43 när Arttu Mäkitörmä gjorde 5-6 på pass av Lauri Westerholm, men med 17 sekunder kvar kunde Indians inte kvittera.

Det var en jämn kamp säger Markus Åbb och det var viktiga poäng med tanke på fortsättningen. Vårt spel utvecklas hela tiden och det här var ett steg framåt.

Tommi Ahola gjorde äntligen mål.

Ja, det var viktiga mål för Tommi. Målen i slutet på matchen var viktiga för hela laget. Tommi hade mera glädje i sitt spel i dag och det syntes.

Var det någon annan som utmärkte sig?

Mikael Enlund var mycket bra i målet idag. Han gjorde många viktiga räddningar.

Vem möter ni i nästa match?

Vi spela mot Papas borta på lördag. Det är en helt ny match med nya förutsättningar. I Kajaana spelar de på parkett och det är ju lite annorlunda. Papas spelar ett väldigt uppoffrande försvarsspelså det blir en svår match.