Indians nästa

Indians är nästa motståndare för Blue Fox herrar. Indians har tidigare räknats som ett av topplagen i Divari, men man har inlett den här säsongen lite knaggligt.

Mikael Nyvall visade fin form i matchen mot PSS, fortsätter den mot Indians?
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Senaste säsong slutade Indians på en femte plats i division 1 västra zonen. Då fick laget en väldigt dålig inledning på säsongen och kunde aldrig hämta sig efter det. Frågan är om Indians går samma öde till mötes denna säsong efter 6-4 förlust mot Blackbirds United i seriepremiären och 4-4 mot Steelers i match nummer två. Inkommande helgs drabbningar avgör mycket för indianerna. Indians spelar på lördag mot formstarka FoSu i Forssa och på söndag står Blue Fox i tur i Esbo. Förlust i de båda matcherna och laget har en brant uppförsbacke att klättra uppför i serien. Lagets interna poängbörs toppades senaste säsong av 92-födde Valtteri Kainulainen som på 27 matcher samlade ihop 22+15=37 poäng. Han följdes närmast av Mikko Niiva med 10+14=24 poäng på 26 matcher och Tommi Mäkelä med 14+9=23 poäng på 14 matcher. Både Niiva och Mäkelä har försvunnit till andra lag, Niiva till Josba och Mäkelä till NST. Borta är även backen Marin Sivakov som gått till FBT Pori och anfallaren Jani Normala som varvar ner med SBS Lepsmäen Suklaa . Nya i laget är estländske målvakten Marek Öige som kom från ligalaget Lovisa Tor, backen Lauri Westerholm från Erä Akatemia och anfallarna Mikael Sievänen från Erä Akatemia samt Kalle Tiitinen och Janne Viitala båda från Ilves. Alla de nya spelarna är dugliga Divari-spelare som förra säsongen gjorde runt 30 poäng i sina lag. Backen Lauri Westerholm var poängbäst av nyförvärven med 11+25=36 poäng på 28 matcher, vilket är hyfsade siffror för en back.

Blue Fox gjorde en bra match mot PSS även om motståndet inte höll lika hög klass som Ilves. Indians borde däremot vara en motståndare av samma kaliber som Ilves. Blue Fox kan dra fördel av det att Indians möter FoSu på bortaplan på lördag medan Blue Fox har spelledigt. Vi får hoppas att Indians kommer in i matchen med trötta ben. Matchen mot Indians börjar redan kl. 14.00 på söndag och Blue Fox åker redan på lördag och övernattar på vägen ner. Det bästa med matchen mot PSS var att andra och tredje formationen visade upp ett bra offensivt spel. Både Janne Karvonen i tvåan och Mikael Nyvall i trean var pigga. Tränaren Markus Åbb sa efter matchen att Janne Karvonen varit bäst i Blue Fox i de två matcher som man spelat. Nu väntar vi bara på att första kedjan ska komma igång på riktigt och börja leverera på allvar. Det kan behövas i den täta matchen mot Indians. På söndag kl. 14.00 bänkar vi oss alla framför Tulospalvelu för att följa med matchen! För alla som befinner sig i Helsingforstrakten kan vi berätta att matchen spelas i Otahalli i Esbo, så åk dit och visa ditt stöd!

Du även läsa vad Indians har skrivit inför helgens matcher.