OLS dubbelt upp

Blue Fox herrar förlorade båda sina träningsmatcher som spelades på söndag mot OLS. I dagens första match förlorade Blue Fox knappt med 3-4, i den andra matchen blev det lite större siffror och OLS kunde vinna med 7-4. Blue Fox spelade de båda matcherna med två olika laguppställningar.

Tommi Ahola gjorde två mål i den första matchen mot OLS.

Match 1

OLS kunde gå upp i ledning genom Jari Karjalainen. Försvaren Karjalainen fick bollen längs med mittlinjen, avancerade in i plan och avlossade ett dragskott som gick i mål. Blue Fox kunde kvittera en stund senare. Juho Väisänen tog ett frislag längs med högerkanten i offensiv zon. Han passade snett bakåt till backkollegan Jori Isomäki som nöp till direkt med ett lågt skott som gick rakt i mål. OLS kunde återta sin ledning i den andra perioden. Igen var det Karjalainen som var i farten, men den gång med ett slagskott från backplats som styrdes in av en anfallare framför mål.

Den andra perioden förblev mållös.

I den tredje perioden kunde OLS utöka sin ledning till 1-3. Olli Tornberg ställde sig framför mål och fick en passning av en OLS-anfallare bakom mål. 1-4 målet kom på nästa samma sätt. En OLS anfallare kunder från en position bakom målet spela fram till Harri Naumanen som rätt så ostört fick slå in bollen i mål. I slutet av matchen kunde Blue Fox reducera genom Tommi Ahola. Ahola lyckades stoppa ett OLS-uppspel och kunde själv sprätta bollen i mål. 3-4 kom strax därefter. Johnny Ojala lyckades denna gång bryta en passning och spelade bollen vidare till Kim Nyström. Nyström avancerade några steg och passade till Tommi Ahola som sköt direkt på pass, men målvakten lyckades rädda. Målvakten räddade även Aholas andra skott, men på det tredje skottet var han chanslös. Matchen slutade därmed 3-4.

Ojala – Nyström – Ahola
Isomäki – Väisänen

Karvonen – Sjöblom – Toivola
Hillu – Hankkio

Match 2

Vid tiden 6.56 kan OLS göra matchens första mål. En OLS-spelare söker sig in i slottet får passning från vänsterkanten, vänder om och skjuter i steget. Vid 9.39 drar OLS på sig en utvisning. Blue Fox bjuder inte på något övertygande spel i numerärt överläge och lyckas inte utnyttja situationen. Vid tiden 14.00 gör OLS en repris på sitt första mål. Samme spelare stiger in i slottet, får en passning från vänsterkant och drar igen iväg bollen i mål.

Den andra perioden hann knappt börja innan OLS utökade sin ledning. Passen om bakifrån målet och Jumppanen i Blue Fox målet kunde inte stoppa direktskottet framför mål. Matchuret hann bara tick 41 sekunder in i andra perioden. Vid tiden 23.18 kan Blue Fox äntligen öppna målkontot. Mikael Nyvall rymmer på högerkanten och passar in bollen till Janne Karvonen som stöter in bollen. Ställningen är 1-3. Vid tiden 25.59 kan Blue Fox reducera till 2-3. Janne Karvonen får bollen och passar ut till Sami Hillu som kommer stormande på högerkant. Hillu drar iväg bollen i steget och den går in i bortre krysset. Vid 30.48 blir det riktig yrsel framför Blue Fox-målet och en OLS-spelare ät först på bollen och slår in den. Vid 31.41 drar OLS på sig en utvisning, men Blue Fox kan inte utnyttja läget. Vid 34.13 blir Mikael Nyvall utvisad. När bara en sekund återstår av utvisning får OLS iväg ett skott från backplats och ställningen är 2-5. Vid 39.08 får OLS en straff, men Jumppanen kniper den. Thomas Enkvist blir utvisad eftersom det inte blir något mål.

Vid tiden 49.32 kan OLS utöka sin ledning. Det kommer ett skott från backplats och en OLS-spelare är först på returen och slår in bollen med backhand. Vid 53.25 är det igen fritt fram för OLS i slottet. Passningen kommer denna gång från högerkanten och Jumppanen är chanslös på direktskottet. Vid 56.28 tilldelas Blue Fox en straff efter att Anton Kallvik hindrats i skottögonblicket. Robin Holländer får förtroendet att skjuta den. Holländer är iskylig, fintar bort målvakten och sätter bollen högt i mål. Vid 57.56 bryter Sami Hillu en passningen i egen zon och stiger upp längs med högerkant. Hillu skjuter ett dragskott i steget som går in vid vänstra stolpen.