Blue Fox möter OLS två gånger om

På söndag 11.9 spelar Blue Fox herrar två matcher mot OLS från Uleåborg. Matcherna är de två sista träningsmatcherna som Blue Fox spelar innan seriestarten. Matcherna är speciellt intressanta eftersom Blue Fox och OLS möttes i ligakvalet i våras.

Anton Kallvik i hård kamp med juniorvärldsmästaren och OLS-spelaren Petri Rantala.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


OLS är även denna säsong tippat att bli topplag i Divari. Laget har som målsättning att stiga tillbaka till Salibandyliiga. Efter förra säsongen har laget förstärkts med två återflyttare från ligan: Anssi Soini (Koovee) och Jouni Määttä (Happee) samt flera spelare från Uleåborgstrakten: Tapio Ala-Rautalahti (KeLy) , Jani Raitanen (KeLy), Mikko Saarnio (Merikoski SBT) och Erkki Latvalehto (Merikoski SBT). Ala-Rautalahti har även valts till lagets kapten inför den kommande säsongen.

Kvar i laget från förra säsongen finns spelare som Harri Naumanen, Niko Kvist, Petri Niemelä, Ville Oksa, Antti Nieminen och Timo Kukkonen. Intressanta spelare är även Ville Turula och Petri Rantala som i våras var med om att vinna VM för pojkar under 19 år, samt Petro Rautio född 1994 som redan förra säsongen etablerade sig i OLS representationslag.

OLS är ett ungt och spelskickligt lag som spelar ett aktivt spel med hög press. Tränaren Jarmo Härmä intervjuades nyligen av Pääkallo.fi och då konstaterade han att det unga laget fått viktiga erfarna förstärkningar. Spelmässigt kommer man att fortsätta på samma linje med ett modigt spel med boll och aggresivt spel utan boll.

I Blue Fox blir det intressant att äntligen få se Tommi Ahola igen. Måltjuven Ahola lär även denna säsong bli en viktig kugge i Blue Fox-maskineriet om han inte försvinner till SPV mitt under säsongen. Det blir även intressant att se de nya backarna Jussi Hankkio och Juho Väisänen från SPV.

Markus Åbb anser att det är seriens bästa lag som kommer på besök till Nykarleby på söndag. Det blir två tuffa matcher mot OLS som har ett brett material. Vi kommer att spela med lite olika uppsättningar i de båda matcherna.

Alla som är intresserade att se toppinnebandy är välkomna till Stjärnhallen i Nykarleby på söndag. Matcherna börjar kl. 14.00 och kl. 17.00 och inträdet är fritt. Caféet är öppet hela dagen och Intersport Kokkola säljer innebandyutrustning till föreningspriser.