Förlust i träningsmatchen mot SPV

Det blev förlust med 8-2 för Blue Fox herrar mot SPV i Seinäjoki i kvällens match. Perioderna slutade 1-1, 4-1 och 3-0.

Tobias Brännbacka gjorde mål i numerärt överläge mot SPV.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Det blev lite för stora siffror ikväll säger tränaren Markus Åbb när vi ringer upp honom. Vi vågade inte riktigt spela vårt eget spel. Anfallen blev för korta och vi hade problem med uppspelen. Vi hade helt enkelt för mycket respekt för motståndaren.

Hur fungerade ert försvarsspel?

Det kunde ha varit bättre. Vi hade några misstag som avgjorde matchen. Ställningen var 1-1 efter första perioden där Tobias Brännabacka gjorde vårt mål. I den andra perioden gjorde SPV 2-1, men vi kunde kvittera omgående genom Johnny Ojala. Sen rann siffrorna iväg och SPV kunde gå ifrån till 5-2. Tredje perioden gick till SPV med 3-0. Det har hänt oss tidigare också att vi har haft för mycket respekt i matcher mot SPV. Söndagens matcher mot OLS kommer att visa mera var vi ligger. Vi har tränat nu i tre veckor utan matcher, men på söndag ser vi om vi är på rätt väg.

Formationer

Ojala - Nyström - Nyvall
Isomäki - Backlund

Brännbacka - Karvonen - Toivola
Hillu - Klingenberg

Fredriksson - Holländer - Kallvik
Saari - Hankkio

Jumppanen

Ahola saknades på grund av magsjuka. Jussi Hankkio är back från SPV som spelade med Blue Fox via farmavtalet. Hankkio och Juho Väisänen från SPV kommer att spela med Blue Fox i söndagens matcher mot OLS.

Välkommen på söndagens träningsmatcher mot OLS som spelas i Stjärnhallen. Den första matchen börjar kl. 14.00 och den andra börjar kl. 17.00. Gratis inträde till båda matcherna!