Herrarna avslutade med vinst i Umeå

Blue Fox herrar avslutade resan i väster med att ta en vinst mot Ersboda SK. Matchen slutade 10-3 och stora matchvinnare var Tommi Ahola med 4 mål och Johnny Ojala med 3 mål.

Johnny Fredriksson och Janne Karvonen spelade i samma kedja.
Foto: Mats Ragnarsson


Vi hade förvånansvärt pigga fötter idag trots att matchen började redan kl. 9.30 och vi hade spelat två matcher säger tränaren Markus Åbb när vi ringer upp honom. Vi spelade bra i både anfall och försvar. Målskyttet lyckades idag även om vi hade bud på ännu flera mål. Vi får vara nöjda med vår insats i dag.

Är det nåt speciellt som ni har koncentrerat er på under dagarna i Umeå?

Vi har koncentrerat oss på försvarsspelet och uppspelen. Efter den här helgen vet vi var vi ligger och vad vi behöver slipa på. I försvarsspelet gör vi inga större förändringar från förra säsongen. Vi har ett försvarsspel som fungerar och vi är bra på det. Jag tycker vi har haft bra rörelse i uppspelen. Vi rör oss utan boll och skapar passningsvägar. Det känns bra att fortsätta från det här.

Har ni flera träningsmatcher inprickade?

Söndag 11.9 kommer vi att spela två matcher på samma dag mot OLS. Matcherna spelas i Stjärnhallen i Nykarleby. Före det har vi antagligen en match mot SPV i Seinäjoki, men datum för den matchen är inte fastslaget.

Ni spelar inte så många matcher före serien börjar?

Nej, vi valde inför förra säsongen att minska på antalet träningsmatcher för att gå in i säsongen med en större hunger och det fungerade bra så vi fortsätter på samma sätt.

Målgörare

Tommi Ahola x 4, Johnny Ojala x 3, Jakob Klingenberg x 2 och Jori Isomäki.

Formationer

Ojala - Nyström - Ahola
Isomäki - Väisänen

Holländer - Kallvik - Toivola
Klingenberg - Brännbacka

Sjöblom - Karvonen - Fredriksson
Saari - Sarkkinen

Enlund och Jumppanen delade på ansvaret i målet.