Herrarna avgjorde i sista perioden

Blue Fox herrar spelade på lördag bortamatch mot SB Vantaa. Blue Fox kunde gå till ledning med 1-3 i den första perioden, men SB Vantaa kunde kvittera. I den andra perioden gick SB Vantaa upp i ledning med 6-5, men Blue Fox gjorde två mål i slutperioden och knep segern. Därmed har Blue Fox kvar chansen att vinna serien.

Johnny Ojala gjorde 3+1 i matchen mot SB Vantaa.

Sakari Montonen kunde starta målskyttet vid tiden 3.26. Han framspelades av Sampo Kiviharju.  Drygt tre minuter senare kunde Johnny Ojala kvittera för Blue Fox. Jori Isomäki kvitterade. Vid tiden 9.55 blev Lassi Välisalo utvisad och Blue Fox fick spela i numerärt överläge. Johnny Ojala kunde här pricka in sitt andra mål för kvällen på pass av Tommi Ahola. Vid 13.24 blev Jarkko Hassinen utvisad för slag på klubba. Även denna gång kunde Blue Fox utnyttja det numerära överläget och Tommi Ahola prickade in 1-3 på pass av Petteri Toivola. Vid tiden 16.23 kunde Teemu Sorvari replikera för SB Vantaa och ställningen var 2-3. Passningen stod Kyösti Juntunen för. Vid 17.43 kvitterade samme Teemu Sorvari och matchen var 3-3, denna gång agerade Sakari Montonen framspelare.

Vid tiden 26.2 drog Sampo Kiviharju på sig en utvisning för hindrande av spel. Blue Fox kunde för tredje gången denna match utnyttja det numerära överläget och Tommi Ahola prickade in ledningsmålet till 3-4 på pass av Johnny Ojala. SB Vantaa kunde redan i följande byte utjämna till 4-4. Målskytt var Jonne Koskinen och framspelare var Kyösti Juntunen. Vid tiden 34.07 drog Mikael Nyvall på sig en utvisning för tackling. I det numerära underläget blev Jakob Klingeberg utvisad för spel från golvet. SB Vantaa fick därmed chansen att spela fem mot tre. Vid tiden 35.18 kunde Teemu Sorvari pricka in 5-4 på pass av Markus Skippari. Precis när Jakob Klingenberg hunnit tillbaka på planen kunde Sakari Montonen utöka till 6-4 på pass av Teemu Sorvari. Vid tiden 39.26 kunde Jori Isomäki göra ett mycket viktigt reduceringsmål för Blue Fox på pass av Tommi Ahola. Ställningen efter två perioder var därmed 6-5.

Den tredje perioden hann bara bli drygt en minut gammal innan Petteri Toivola kunde utjämna matchen till 6-6 på pass av Thomas Enkvist. Vid tiden 53.09 kunde så Johnny Ojala med avgöra matchen med sitt tredje mål för dagen. Denna gång framspelad av Kim Nyström. SB Vantaa försökte ännu samla sina led med en time out vid tiden 58.45, men Bleu Fox kunde hålla undan och vinna matchen.