Övertygande vinst mot Sbandy

Det blev en säker vinst mot Sbandy i herrarnas division 1 på lördag. Blue Fox vann matchen med 8-3 efter perioderna 2-0, 3-2 och 3-1. Robin Holländer utmärkte sig som tvåmålsskytt. 45-årige Blue Fox-legendaren Jari ”Arpa” Koskinen gjorde comeback och fick några byten i matchen.

Robin Holländer gör 1-0 för Blue Fox.

Den första anteckningen i matchprotokollet kom vid tiden 4.24 när Thomas Enkvist fick uppsöka utvisningsbåset för slag på klubba. Blue Fox klarade av att freda sitt mål under utvisningen. Vid tiden 7.04 var Sbandys tur att få en spelare utvisad när Oskari Koivisto åkte ut för slag på klubba. Inte heller denna gång blev det något mål i numerärt överläge och ställningen var fortfarande 0-0. Vid tiden 12.24 kom så det förlösande 1-0 målet när Robin Holländer kunde trycka in bollen mellan benen på Antti Torila i Sbandy-målet. Petteri Toivola stod för framspelningen. Vid 15.10 kunde Thomas Enkvist utöka ledningen till 2-0 på pass av Sami Saari. Vid 15.22 tog Sbandy time out för att samla leden, men drygt en minut senare drog Antti Voutilainen på sig en utvisning för fortsatt felaktigt spel. Blue Fox fick därmed chans att utöka sin ledning, men det lyckades inte.

Vid tiden 21.52 blev Mikko Järvi utvisad för slag eller spark på klubba. Blue Fox plockade in sin speciella power play formation där legendaren Jari Koskinen tog plats framför mål. Den här gången behövde man inte ens en minut på sig för utnyttja läget. Jori Isomäki spelade fram till Johhny Ojala som lät storsläggan tala och ställningen var 3-0. Samme Mikko Järvi som tidigare satt utvisad kunde vid tiden 27.28 revanschera sig genom att reducera till 3-1 på pass av Oskari Koivisto. Vid tiden 29.39 drog Sami Hillu i hemmalaget på sig en utvisning för hindrande av spel. Matchuret hade tickat fram till 30.20 när Markus Jääskeläinen med ett dragskott från backplats kunde pricka in reduceringen till 3-2. Jonni Koskinen antecknades som framspelare. I det efterföljande bytet fick Jarno Pahkakangas bollen längs med vänsterkanten. Pahkakangas drev på sitt kännspaka sätt upp bollen, fintade sig förbi en spelare och sköt bollen i mål vid bortre stolpen. Målet var Pahkakangas första för säsongen. Vid tiden 38.20 kunde Robin Holländer öka på till 5-2. Petteri Toivola passade bollen åt Holländer på vänsterkanten och Holländer fick gott om tid på sig att pricka in bollen med ett handledsskott. Vid 39.51 drog Antti Sihlman i Sbandy på sig en utvisning för farligt spel. Med endast 9 sekunder kvar av perioden han Blue Fox inte komma till avslut.

Hemmalaget fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge och man behövde bara 21 sekunder på sig för att utöka ledningen till 6-2. Jarno Pahkakangas hade fått chansen i power play i den sjukfrånvarande Tommi Aholas ställe. Pahkakangas tackade för förtroendet genom att skjuta in bollen från backplats på pass av Jori Isomäki. Drygt en minut senare dömde domarna straff till Sbandy. Antti Sihlman tog hand om straffen för Sbandy och han visade prov på kyla när han överlistade Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Ställningen var därmed 6-3. Nu böljade spelet fram och tillbaka en aning, men vid tiden 47.14 kunde Anton Kallvik spika 7-3 med snyggt skott i främre krysset från högerkanten. Härligt att Kallvik hittade målet igen! Johnny Fredriksson stod för assisten. Vid 51.21 drog Ilkka Pärmäkoski på sig en utvisning för fortsatt felaktigt spel. Den här gången var Blue Fox ännu snabbare att utnyttja läget. Endast 10 sekunder hann matchklockan ticka innan ställningen var 8-3. Johnny Ojala var målskytt och Jori Isomäki stod ännu en gång för framspelningen. Matchprotokollets sista anteckning blev Mikael Nyvalls utvisning för fasthållning av klubba vid tiden 52.37.