SC Kaneetti blev för svåra

SC Kaneetti blev för svåra när Blue Foxs herrar spelade mot dem på söndag kväll. SC Kaneetti vann matchen med 5-3 efter perioderna 2-0, 1-2 och 2-1.

Jonathan Sjöblom gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Mikko Kivi i SC Kaneetti drog på sig en utvisning vid tiden 5.23, men Blue Fox kunde tyvärr inte utnyttja läget. Vid tiden 8.37 kunde SC Kaneetti istället ta ledningen när Kimmo Tolvanen prickade in 1-0 under en avvaktande utvisning på pass av Maunu Jääskeläinen. Vi 11.33 blev Mikael Nyvall utvisad för en tackling, men Blue Fox klarade av att freda sitt mål. Vid tiden 14.13 blev Sami Hillu utvisad för fortsatt felaktigt spel. Denna gång kunde SC Kaneetti utnyttja situationen och Petri Pyysing prickade in 2-0 på pass av Jyri Laine.

Vid tiden 21.35 kunde Petri Pyysing utöka ledningen till 3-0 för SC Kaneetti. Antti Hiltunen stod för framspelningen. Vid 32.38 kunde Kim Nyström reducera till 3-1 på pass av Tommi Ahola. Matchuret hade tickat fram till 35.34 när Jonathan Sjöblom kunde pricka in reduceringen till 3-2 på pass av Kim Nyström. Vid tiden 38.52 drog Jyri Laine i SC Kaneetti på sig en utvisning för farligt spel. Blue Fox fick därmed chans att kvittera matchen. Tyvärr lyckades man inte under den andra perioden kvittera matchen.

Blue Fox fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge och man jobbade för att kvittera matchen. Tyvärr blev det ingen kvittering. Istället blev Thomas Enkvist utvisad för låsning av klubba vid tiden 45.18. Blue Fox hann bara spela 18 sekunder i numerärt underläge före domarna pånytt höjde sina händer. Denna gång var det Kim Nyström som åkte ut för slag eller spark på klubba. Vid 47.23 kunde Jyri Laine pricka in 4-2 på pass av Petri Pyysing. Eftersom Enkvist då redan kommit in från sin utvisning fick Blue Fox nu spela med fullt manskap. Vid tiden 48.42 tilldelades Blue Fox en straff och Jori Isomäki steg fram för att ta straffen. Isomäki lyckades överlista Tommi Niemi i SC Kaneettis mål och Blue Fox hade igen häng på motståndaren. Ställningen var därmed 4-3. Man brukar ofta säga att bytet strax efter ett mål är väldigt viktigt och så var det även denna kväll. SC Kaneetti behövde bara 17 sekunder på sig att utöka sin ledning till 5-3. Trots att Mikko Kivi drog på sig en utvisning i det följande bytet vid tiden 49.10 kunde Blue Fox inte reducera. Vid 54.39 tog Blue Fox time out för att samla göra en sista kraftansträngning, men tyvärr hade den ingen effekt. Vid 59.44 tilldömdes SC Kaneetti en straff, men Max Öhquist lyckades inte göra mål. Jori Isomäki blev därmed utvisad för för många spelare på plan.

Vi hängde inte riktigt med SC Kaneetti i början av matchen säger Markus Åbb. Annars tycker jag att matchen svängde mer och mer till vår fördel. Motståndarens fjärde och femte mål kom väldigt olägligt för oss. SC Kaneetti spelade hårt och uppoffrande framför eget mål.

Ojala – Nyström – Ahola
J.Isomäki – Sjöblom

Kallvik – Holländer – Nyvall
Hillu – Klingenberg

Fredriksson – Enkvist – Toivola
Saari

Tredje perioden spelade man med två femmor. Enkvist tog då Holländers plats i tvåan.