Vinst i Jyväskylä

Det blev vinst i Jyväskylä för herrarna mot FCV. Matchen slutade 3-8 efter perioderna 0-2, 3-2 och 0-4. Johnny Ojala gjorde 4 mål, Thomas Enkvist 2 mål samt Petteri Toivola och Tommi Ahola 1 mål på var.

Petteri Toivola stod för 1+1 i matchen mot FCV.

Period  1

Vid tiden 5.58 tilldömdes Blue Fox en straff efter att Reetu Nieminen slagit eller sparkat på klubban. Johnny Ojala fick chansen att ta hand om straffen utan att lyckas. Blue Fox fick därmed chans att spela ett numerärt överläge och det krävdes bara 10 sekunder av det för matchen var 0-1. Johnny Ojala antecknades som målskytt och Jori Isomäki stod för passningen. Vid tiden 17.34 kunde Thomas Enkvist utöka ledningen till 0-2 på pass av Petteri Toivola.

Period 2

Den andra perioden inleddes med en dubbelutvisning för Blue Fox när Jakob Klingenberg och Thomas Enkvist blev utvisade vid tiden 21.49. Blue Fox spelade bra i numerärt underläge och kunde rida ut stormen. Vid 27.52 kunde Petteri Toivola utöka ledningen till 0-3 på pass av Sami Saari. Vid 30.38 kunde FCV öppna målkontot när Jaakko Levola prickade in reduceringen till 1-3 på pass av Simo Saarinen. Knappt två minuter senare vid tiden 32.27 kunde Johnny Ojala öka på ledningen till 1-4 på pass av Tommi Ahola. Vid tiden 3.53 kunde Asmo Hakanen reducera till 2-4 på pass av Jussi Peltotalo. Matchuret hade tickat fram till 37.20 när FCV tilldömdes en straff som Vesa Hytönen unyttjade och därmed var ställningen 3-4 efter två perioder.

Period 3

Efter att FCV knappat in på Blue Fox i slutet på den andra perioden började den tredje perioden på bästa sätt. Johnny Ojala prickade in 3-5 efter endast 10 sekunder. Tommi Ahola stod för framspelningen. Vid tiden 42.37 utökade Ojala ledningen till 3-6. Denna gång med Jori Isomäki som framspelare. Knappt en minut senare kunde Thomas Enkvist utöka ledningen till 3-7 på pass av Sami Hillu. Samtidigt passade FCV på att ta time out, men det hjälpte föga. Tommi Ahola ökade på till 3-8 vid tiden 46.51 på pass av Sami Saari. I det efterföljande bytet blev Johnny Fredriksson utvisad för farligt spel. Exakt en minut senare vid tiden 48.07 fick Simo Saarinen från FCV besöka syndabänken för hindrande av spel. FCV drabbades av ännu en utvisning vid tiden 53.43 när Anssi Huisman åkte ut för fortsatt felaktigt spel. Den sista anteckningen i matchprotokollet kom vid tiden 59.27 när Blue Fox tog en time out. Därmed hade Blue Fox tagit sin nionde seger för säsongen.

Matchkommentarer

Matchen gick helt enligt vårt manuskript säger tränaren Markus Åbb efter matchen. Vi hade som plan att vara med i matchen efter två perioder och att vi skulle avgöra i den tredje perioden. Motståndaren hade ingen chans i den tredje perioden där de inte kunde försvara som ett lag. Bra också att vi kunde sprida på målgörandet. Vår tredje femma stod för tre mål. FCV spelade piggt i början av matchen, men i sista perioden såg man nog varför de ligger sist i tabellen. För oss var det svårt att spela på parketten. Den är alltid svår att spela på när man är ovan med studsarna. Den här matchen gör nog att jag förstår varför ligan gått in för att ha matta på alla ligaorter.
Vad tror du om den kommande matchen mot SC Kaneetti? Jag tror det blir en helt annan match. Vi möter en större och starkare motståndare som spelar ett tuffare spel. Sen så blir det spel på plastmatta vilket nog är ett bättre underlag för oss.