Säsongens första förlust

Blue Foxs herrar gick på säsongens första förlust mot M-Team i Helsingfors på söndag. Matchen slutade 5-2 efter perioderna 2-0, 1-1 och 2-1.

Jori Isomäki var bästa poängplockare mot M-Team med 1+1.

Första målet i matchen kom vid tiden 6.25 när Michael Grönlund kan så in en målvaktsretur. Passningsmaskinen Antti Itkonen antecknas för assisten. Vid 7.43 drar Johnny Ojala på sig en utvisning för hindrande av spel, men Blue Fox klarar av det numerära underläget. Vid 10.39 är det Tobias Bränbackas tur att uppsöka syndabänken. Vid 12.21 kan M-Team utnyttja det numerära överläget. Michael Grönlund får bollen av Eero Puranen framför mål och efter några försök lyckas han trycka in bollen. Vid 15.48 kommer tredje utvisningen för Blue Foxs när Tommi Ahola lyfter en motståndares klubba. När Ahola kommer ut från utvisningsbåset får han bollen och går på mål, men Matti Heltimoinen stoppar honom regelvidrigt och Blue Fox tilldöms en straff. Tobias Brännbacka tar hand om straffen, men lyckas inte göra mål. Blue Fox lyckas inte heller utnyttja det efterföljane numerära överläget och ställningen är 2-0 efter första perioden.

Redan i den första minuten i den andra perioden drar Matti Heltimoinen på sig sin andra utvisning för dagen. Blue Fox behöver bara spela 17 sekunder i numerärt överläge innan Johnny Ojala hittar rätt med ett lågt skott. Jori Isomäki står för passningen. Vid tiden 25.29 får Antti Itkonen bollen i slottet av Lasse Lundström, Itkonen gör inte något misstag och M-Team har utökat sin ledning till 3-1. Vid 28.16 blir Mikko Malinen i M-Team utvisad för slag eller spark på klubba. Tyvärr blir det inte något mål för Blue Fox.

Vid 44.34 blir Mikko Aro i M-Team utvisad för farligt spel. Matchuret tickar fram till 46.17 innan Blue Fox kan reducera till 3-2. Jori Isomäki är målskytt och Jukka Keskisipilä står för framspelningen. Vid tiden 49.44 slår Riku Reunamäki en lång passning från egen planhalva till Julius Jousi som styr in bollen i mål. Vid 55.30 tar Blue Fox time out för att samla sin trupper. Klockan har tickat fram till 56.02 när Mikko Aro får uppsöka utvisningsbåset för slag eller spark på klubba. Blue Fox lyckas inte göra mål under utvisningen och när Aro kommer in från utvisningsbåset får han bollen längs med kanten och går rakt på mål. Aro avslutar säkert och fastställer slutresultatet till 5-2.

Ni fick inga poäng med er, men M-Team verkar inte vara helt omöjliga?

M-Team var verkligen inget omöjligt motstånd, vi hade helt klart chans att vinna säger Markus Åbb. Med bättre avslut hade vi fått poängen med oss. Jag tyckte vi hade flera farliga målchanser än motståndaren. Lite irriterar det nog att vi inte fick ens en poäng med oss. Tyvärr fick vi en jobspost när Tobias Brännbacka fick en sträckning i baklåret i början av andra perioden. Vi får se hur länge han blir borta.

Ni har nu ett ledigt veckoslut att se fram emot, det är säkert bra med lite vila?

Det lediga veckoslutet kommer riktigt lämpligt. Vi kan träna i lugn och ro. Samtidigt har vi möjlighet att se över mindre och större skador.

Första omgången är nu spelad. Vad anser du om er placering och det egna spelet såhär långt?

Första omgången har gått bra för oss även om gårdagens match ännu finns i tankarna. Vi få nog trots allt vara nöjda, i serien finns inte ett enda lag som vi inte kan vinna emot.

Vad väntar du dig av omgången mot östra zonens lag som nu inleds?

Jag ser ivrigt fram emot matcherna mot östra zonens lag. Det är alltid intressant att spela mot nya lag. Hoppeligen fortsätter samma trend. Nu måste vi lite kolla vilka lag som vi kommer att möta. Vi siktar nog på att plocka poäng i samma takt som tidigare.