Blue Fox åker till Nystad

Blue Foxs herrar åker på söndag till Nystad för att möta USB i division 1. Blue Fox har de senaste två säsongerna spelat 4 matcher mot USB och varje gång har USB avgått med segern. Kanske det börjar vara dags för en Blue Fox-vinst?

Jukka Keskisipilä har fått en stor roll i Blue Foxs försvar.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


USB slutade senaste säsong på en sjunde plats i division 1 västra, vilket var ett par placeringar sämre än Blue Fox. USB har inlett nuvarande säsong en aning ojämnt och ligger på en åttonde plats i tabellen med fyra poäng på 7 spelade matcher. I de tre senaste matcherna har det blivit idel förluster för USB. 8-4 mot Woodcutters på bortaplan, 14-2 mot Ilves på bortaplan och 4-11 mot FBC Turku på hemmaplan. Siffrorna tyder på att USB har ett försvar som läcker onödigt mycket. Senaste säsong var Jussi Lännistö lagets bästa poängplockare med 35+20=55, men han har nu valt att trappa ner och spelar på lägre nivå. Den tidigare juniorlandslagsspelaren Eemeli Salin som senaste säsong stod för 28+24=52 poäng har däremot dragit vidare till FBT Pori och Salibandyliiga. En stor del av hoppet står därmed till poängrävarna Janne Tissari och Matti Alivuotila. Försvararen Antton Koski leder laget interna poängbörs med 6+4=10 på sex matcher. Han följs av Janne Tissari med 6+3=9 och Matti Alivuotila med 5+4=9.

Blue Fox har marscherat fram i en aldrig tidigare skådad takt i division 1. Det har blivit 13 poäng på 7 matcher och med det toppar man serien. Blue Fox är också enda obesegrade lag i västra zonen. I de tre senaste matcherna har det blivit två vinster och en oavgjord för Blue Fox. Det blev vinst med 5-3 mot Ilves, oavgjort 5-5 mot Indians och vinst 7-5 mot SBVantaa. Alla dessa matcher spelades på hemmaplan. Johnny Ojala har sakta men säkert arbetat sig upp i toppen av poängbörsen för hela division 1. Ojala leder nu poängbörsen med 9+10=19 poäng på 7 matcher. I Blue Fox får han närmast understöd av Jori Isomäki med 4+6=10 poäng på 7 matcher och Tommi Ahola med 5+1=6 poäng på 3 matcher. Kim Nyström är också på väg uppåt med 3+3=6 poäng på 7 matcher. För Ojala finns det också mera på spel. Med två personliga poäng i matchen går Ojala upp i ensam ledning i alla tiders poängbörs för Blue Fox-spelare.

Blue Fox behöver som vanligt visa prov på tätt försvarsspel och snabba spelvändningar för att knipa två poäng av USB. Det börjar vara hög tid att knipa poäng av USB!