Blue Fox besegrade SB Vantaa

Blue Fox herrar lyckades på söndag besegra SB Vantaa trots att man låg under med 3-1 efter första perioden. Herrarna kvitterade matchen i den andra perioden där siffrorna blev 3-1 till hemmalaget. I den tredje perioden kunde Blue Fox slutligen vända på steken och säkra vinsten med att vinna perioden med 3-1.

Johnny Ojala var poängbäst i söndagens match med 2+3.

Blue Fox fick en bra inledning på matchen när Petteri Toivola som igen fått förtroende kunde öppna målkontot efter 1.31. Sami Hillu stod för framspelningen. Tyvärr skulle det visa sig att SB Vantaa var ett kontringsstarkt lag och vid tiden 4.37 kunde Lassi Välisalo kvittera på Sampo Kiviharjus passning. Knappt en minut senare förde Eero Saarlemo upp SB Vantaa i ledningen på pass av Jonne Koskinen. Vid tiden 17.15 kunde Janne Uotila ännu öka på till 1-3 på pass av Sakari Montonen.

I den andra perioden skulle Blue Fox rycka upp sig och komma jämsides med SB Vantaa. Det krävdes endast 23 sekunder för att Johnny Ojala skulle reducera på pass av Jori Isomäki. Vid tiden 26.09 kunde Tommi Ahola pricka in kvitteringen till 3-3 på pass av Johnny Ojala. Vid 35.50 återtog SB Vantaa sin ledning genom Teemo Sorvari på pass av Niko-Joona Stark. Vid 36.38 blev Jarkko Hassinen utvisad för hindrande av spel. Blue Fox kunde utnyttja läget när Jori Isomäki spelade fram Johnny Ojala till 4-4.

I den tredje perioden skulle hemmalaget vända på steken. Vid 42.18 var Isomäki-Ojala framme igen. Denna gång med Isomäki som målskytt och Ojala som framspelare. Vid 43.56 blev Johnny Ojala utvisad för slag på klubba. Janne Uotila kunde vid tiden 45.50 utnyttja det numerära överläget och pricka in 5-5 på pass av Ari Holopainen. Vid 49.08 var det igen dags för Tommi Ahola show. Ahola fick en pass av Ojala och kunde pricka in vinstmålet 6-5. Vid 56.19 tod SB Vantaa time out, men det hjälpte föga och vid tiden 57.05 kunde Mikael Nyvall utöka ledningen till 7-5. Jakob Klingenberg passade till målet.