Femte raka för herrarna

Det blev femte raka vinsten för herrarna på lördagkväll. Vinsten satt hårt åt trots att Sami Nyman inte var med i Ilves trupp. Ilves kom tillbaka från ett 3-1 underläge. Nyförvärvet Tommi Ahola kunde göra det förlösande 4-3 målet. Johnny Ojala snyggade till siffrorna genom att pricka in 5-3 i tomt mål.

Tommi Ahola fick en bra start på sin karriär i Blue Fox.

Endast 26 sekunder hann matchklockan ticka innnan Jukka Keskisipilä prickade in 1-0 för hemmalaget. Keskisipilä får en passning i sidled av Jori Isomäki och drar på ett skott tar i första Ilvesandfallarens klubba och flyger i en hög båge över Aki Hänninen i Ilvesmålet. Otagbart för målvakten. Resten av perioden präglas av ställningskrig och avvaktande spel. Ilves är väldigt duktiga på att försvara sig och Blue Fox har svårt att komma till riktigt svåra lägen.

Vid tiden 22.58 blir Thomas Enkvist utvisad för farligt spel. Ilves behöver bara 25 sekunder för att utnyttja det numerära överläget. Vesa-Matti Takkinen passar till Risto Kailio på backplats. Kailio drar iväg bollen och den går in i bortre krysset. Det dröjer knappt 10 minuter innan Blue Fox kan återta sin ledning. Tobias Brännbacka jobbar fram bollen i det högra offensiva hörnet. Han passar bollen bakåt längs med sargen till Sami Hillu som drar iväg bollen mot mål. Bollen går in vid bortre stolpen och ställningen är 2-1. Vid tiden 35.06 blir Toni Valkeejärvi i Ilves utvisad. Trots bra spel i numerärt överläge kan Blue Fox inte utnyttja situationen. Nyförvärvet Tommi Ahola spelar på backplats i power play och har en del bra möjligheter att öppna sitt målkonto i den blåa tröjan. I övrigt är även den andra perioden en tillknäppt historia. Det är två lag med täta försvar som möter varandra.

Vid 49.49 gör Johnny Fredriksson 3-1 till Blue Fox och nu ska det väl äntligen släppa för hemmalaget. Thomas Enkvist har jobbat fram bollen och Fredriksson kan slå in den från närhåll efter en tilltrasslad situation. Knappt två minuter senare har Blue Fox problem med sitt uppspel och Ilves lyckas bryta. Ville Kautto spelar fram bollen längs med vänsterkanten till Ilari Taskinen som stänker in reduceringen till 3-2. Matchuret har då hunnit ticka fram till 51.37. Vid 54.23 drar Kalle Tiitinen på sig en utvisning för spel utan klubba, men Blue Fox lyckas inte utöka sin ledning. När Ilves klarat av utvisningen händer förstås det som inte får hända. Ilves kvitterar. Janne Viitala spelar fram Eetu Puustinen som prickar in 3-3 vid tiden 57.16. Turligt nog vill nyförvärvet Tommi Ahola ännu presentera sig för hemmapubliken. Redan i följande byte får Johnny Ojala bollen vid mitten av planen, han spelar vidare den till Ahola på högra kanten. Ahola drar till direkt och bollen går upp i det främre krysset. Klockan stannar på 57.44. Vid 58.14 begär Ilves timeout och man plockar ut sin målvakt. Johnny Ojala lyckas sno åt sig bollen, han tar några steg in på offensiv planhalva och skickar in bollen i mål. 5-3 till BLue Fox och matchen är avgjord. I den tredje perioden öppnade spelet upp sig lite mera och spänningen steg i hallen. Skönt att Blue Fox kunde avgöra matchen efter att man tappat bort sin ledning.