Blårävarna får lokatter på besök

Blue Fox gästas på lördag av Ilves från Tammerfors. Det blir en intressant match av främst en orsak och den kan stavas Sami Nyman. Att Blue Fox dessutom leder den västra zonen och Ilves ligger trea gör inte saken sämre.

Johnny Ojala har inlett säsongen bra och har plockat hem 5+4=9 på 4 matcher.
Foto: Glenn Hägg


Vem är Sami Nyman och varför är han så intressant kanske du frågar dig? Sami Nyman är en av Finlands bästa innebandyspelare genom tiderna. Sami Nyman har spelat 258 matcher i Salibandyliiga med poängen 299+160=459. Det ger honom en femte plats i alla tiders poängbörs för Salibandyliiga. I alla tiders målbörs ligger Nyman på en tredje plats med sina 299 strutar. Nyman har alltså snittat mer än 1 mål/match i Salibandyliiga under sin karriär. I Salibandyliiga har Nyman representerat Gunners och Classic. Varför spelar då denna man i Ilves i division 1? Sanningen är den att om 29-årige Nyman inte dragit på sig en allvarlig knäskada senaste säsong så skulle han antagligen vara aktuell för en plats i landslaget till hemma VM. Nyman har spelat 28 landskamper med poängen 19+10=29. Knäskadan har gjort att Nyman valt att ta ny fart från division 1 för att spela sig i form. Infinner formen sig så lär det inte dröja länge förrän Nyman drar på sig Classics tröja i Salibandyliiga. Karriären i division 1 har startat på önskvärt sätt och Nyman har producerat 7+1=8 på 4 matcher. Han sekonderas främst av Ilari Taskinen med 3+4=7, Janne Viitala 1+6=7 och Eetu Pättiniemi 4+1=5. Ilves verkar därmed inte besväras nämnvärt av att de fyra bästa poängplockarna från senaste säsong har dragit vidare till nya jaktmarker.

Ilves förlorade säsongens första match mot SB Vantaa med 6-9, men efter det har det blivit vinster mot både Indians och M-Team. Både Indians och M-Team är tippade som topplag i division 1 västra. I senaste matchen blev det vinst mot Woodcutters med 5-9.

För Blue Fox har säsongen startat på bästa möjliga sätt. Fyra matcher och fyra vinster såhär långt. Att poängen inom laget dessutom har spridit på sig gör att Blue Fox känns starkare än vanligt. Johnny Ojala har sin vana trogen öppnat starkt och leder den interna poängbörsen med 5+4=9. Han följs närmast av Anton Kallvik med 4+1=5, Jori Isomäki 3+2=5 och Tobias Brännbacka 3+1=4. Speciellt roligt är det att det yngre gardet har tagit för sig direkt i början av säsongen.

Vi hoppas på fortsatt ödmjukt försvarsspel från hemmalaget i matchen mot Ilves. Kan Blue Fox manövrera ut Ilves skickliga spelare i hörnen ska det nog gå vägen. Snabba spelvändningar och bra avslut krävs för att poängen ska stanna i Nykarleby. Välkommen att njuta av en innebandymatch av toppkvalitet på lördag i Stjärnhallen!