LoSB fick på nöten av Blue Fox

Vinsterna fortsätter att rulla in för Blue Foxs herrar. På söndag blev det vinst med 3-7 mot LoSB efter perioderna 1-2, 2-2 och 0-3.

Tobias Brännbacka hade en bra helg med 3+1 på två matcher.

LoSB kunde gå till ledning i matchen efter 14.59 när Janne Laukkarinen prickade in 1-0 på pass av Mikko Mattila. I det efterföljande bytet, vid tiden 15.20, drog LoSB på sig en utvisning. Drygt en minut behövde Blue Fox på sig för att utnyttja det numerära överläget. Jori Isomäki spelade fram till Tobias Brännbacka som kunde kvittera. I periodens sista minut kunde sen Robin Holländer föra upp Blue Fox till ledning med 1-2 på pass av Tobias Brännbacka.

I den andra perioden drog LoSB på sig en utvisning efter 24.14. Det blev inget mål under utvisningen, men Jerry Ståhlberg hann knappt lämna syndabänken innan Jori Isomäki prickade in 1-3 på pass av Johnny Ojala vid tiden 26.18. Vid tiden 28.00 tilldömdes LoSB ett straffslag som Teemu Manninen förvaltade på bästa sätt. Ställningen var därmed 2-3. Vid 36.36 utvisas Pekka Rask för hindrande av spel. Även denna gång har Blue Fox svårt att göra mål i numerärt överläge, men strax Rask kommit in på planen så kan Johnny Ojala göra 2-4 på pass av Jukka Keskisipilä. Vid tiden 39.54 kan Janne Laukkarinen reducera för LoSB på pass av Juuso Jolkkonen och ställningen är därmed 3-4 efter två perioder.

Drygt halva tredje perioden hinner passera innan Blue Fox kan utöka sin ledning. Tobias Brännbacka gör sitt andra mål för dagen. Denna gång assisteras han av Sami Saari. Vid tiden 51.40 drar LoSB på sig en utvisning och denna gång lyckas Blue Fox göra mål i numerärt överläge. Johnny Ojala är målskytt och Sami Hillu står för framspelningen när klockan stannar på 52.43. Vid 53.41 får Blue Fox en utvisning och LoSB tar samtidigt time out för att försöka komma ikapp. Blue Fox rider ut stormen och när LoSB drar på sig en utvisning vid tiden 57.40 känns det som att matchen är avgjord. LoSB väljer att plocka ut sin målvakt trots att man är en man mindre. Det kan bara sluta på ett vis. Jukka Keskisipilä sätter bollen i tomt mål på pass av Kim Nyström när matchuret tickat fram till 59.30.

Det här var en svår match för oss säger Markus Åbb. Första perioden var vi riktigt under isen och det är ett under att vi ledde med 1-2. Andra perioden spelade vi mycket bättre, men ändå slutade den 2-2. Sista tio minuterna i tredje perioden var det sen inget snack om vem som skulle vinna matchen, till skillnad från igår.

Har ni någonsin fått en lika bra start som den här säsongen? Nej, vad jag kan minnas så har vi aldrig fått en så här bra start. Åtminstone inte under min tid, men nu börjar de svåra matcherna. Nästa match mot Ilves blir toppmöte så här långt i serien, sen följer match mot Indians. Ilves har börjat serien ovanligt bra. Annars brukar de söka sitt spel i början, men bara bli bättre och bättre under säsongen. Vi hoppas det blir mycket publik i matchen mot Ilves.