Blue Fox besegrade FBC Turku

Det höll på att bli riktigt spännande i matchen mellan FBC Turku och Blue Fox som spelades på lördag kväll i Åbo. Blue Fox ledde efter två perioder med 1-5, men FBC Turku kämpade ända till slutet och kunde reducera till 4-5.

Anton Kallvik visade igen fina takter och gjorde Blue Foxs första mål.

Blue Fox kunde gå till ledning vid tiden 12.19 genom Anton Kallvik på pass av Johnny Fredriksson. Vid tiden 14.13 drog FBC Turku på sig en utvisning för slag på klubba och det kunde Blue Fox utnyttja. Jori Isomäki prickade in 0-2 på pass av Sami Hillu.

Vid tiden 25.33 tilldömdes Blue Fox ett straffslag. Tobias Brännbacka var utsedd att ta hand om straffslaget och han gjorde inget misstag, 0-3 till Blue Fox. Vid tiden 28.24 drog Blue Fox på sig en utvisning. FBC Turku behövde bara 19 sekunder på sig för att utnyttja det numerära överläget. Antti Kauppinen sköt in 1-3 på pass av Rami Lehtola. Endast 30 sekunder senare kunde Blue Fox utöka sin ledning. Den här gången var det firma Ojala-Nyström som stod för målandet. Nyström var målgörare och Ojala stod för framspelningen. 1-4 till Blue Fox. Vid tiden 32.04 var det Mikael Nyvalls tur att anteckna sig i målprotokollet. Även denna gång var det Johnny Ojala som agerade framspelare. 1-5 till Blue Fox efter två perioder.

FBC Turkus upphämtning fick sin början vid tiden 45.16 när Jarno Laaksonen tryckte in 2-5 på pass av Teemu Vainio. Drygt tre minuter senare var det Vainios tur att göra mål. Jani Peltola passade till målet. Vid 53.37 blev en Blue Fox spelare utvisad och det kunde Rami Lehtola dra nytta av när han prickade in 4-5 på pass av Joni Iivonen. Vid 57.57 drog FBC Turku på sig en utvisning och det blev kvällens sista markering i matchprotokollet. Blue Fox kunde därmed rida ut stormen hemföra två poäng.

Bra spel av oss igen säger tränaren Markus Åbb när vi ringer upp honom. Även om vi gjorde det onödigt svårt för oss i slutet. FBC Turku spelade bättre och bättre ju längre matchen gick. Vi hade flera bra chanser i tredje perioden och borde ha gjort tre mål där, men det gick ju vägen ändå. Jag tycker att vi spelar ett ödmjukt försvarsspel för tillfället.

Ni hade fem olika målgörare idag. Jo, vi har bra fördelning på de personliga poängen för tillfället.

Ny match imorgon, vad tror du om den? Det är ju några år sen vi mötte LoSB senast. Deras lag lär ha förnyats en del och enligt den info jag fått så spelar de ett aktivt försvarsspel. Det gäller för oss att jobba hårt igen.