Serien fortsätter mot FBC Turku och LoSB

Division 1 fortsätter för Blue Foxs herrar med matcher mot FBC Turku och LoSB. På lördag blir det match i Åbo mot FBC Turku och på söndag möter man LoSB i Lojo.

Vi hoppas andra kedjan med Jonathan Sjöblom fortsätter sitt fina spel.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


FBC Turku var senaste säsong nykomlingar i division 1 och slutade på en sjätte plats i tabellen, endast en placering efter Blue Fox. Laget har genomgått stora förändringar från förra säsongen. Tre spelare har man tappat till lokalkonkurrenten TPS: Markus Järvinen, Jaakko Hautamäki och Joni Lempiäinen. Därtill har några av de bästa poängplockarna sökt sig vidare: Juha Tauriainen (OLS), Matti Keltanen (Schweiz) och Mikko Stenfors (FBT Pori). Av lagets fyra bästa poängplockare är endast ettan Jarno Laaksonen kvar i klubben. Laaksonen stod senaste säsong för 37+19=56 poäng på 22 matcher. Från TPS har man även fått ett par spelare i retur, Antti Kauppinen och Rami Lehtola. Det namnstarkaste nyförvärvet kommer däremot från FBT Pori och han heter Ville Vahtera. Vahtera stod senaste säsong i FBT Pori för 8+17=25 poäng på 15 matcher. Säsongen 2008-2009 spelade Vahtera däremot i Salibandyliiga med FBT Pori och då lyckades han skrapa ihop respektabla 13+19=32 på 22 matcher.

FBC Turku har spelat två matcher hittills under säsongen. Man inledde med att förlora 6-8 mot nykomlingen LoSB på hemmaplan. I den matchen var man tvungna att jaga så gott som hela tiden. Vid tiden 58.42 lyckade man kvittera matchen till 6-6 när man tagit ut sin målvakt. Vid 59.38 lyckade LoSB pricka in vinstmålet och vid 59.59 drygade man ut siffrorna med att sätta in 6-8 i tom kasse. I den andra matchen mot M-Team var det däremot inget snack om saken. Där blev det förlust med 8-1 på bortaplan. FBC Turku ligger därmed på nästsista plats i tabellen.

LoSB från Lojo är alltså nykomlingar i division 1, eller egentligen kan man säga att laget gör comeback i division 1. LoSB har de senaste åren mer eller mindre varit ett hissgäng som pendlat mellan division 1 och division 2. Senste säsong var Juuso Jolkkonen bäste poängplockare i LoSB med 20+22=42 poäng på 24 matcher. Han följdes närmast av Eddy Sobott med 22+12=34 och Jerry Ståhlberg med 10+19=29.

Säsongens första match spelade LoSB mot FBC Turku och den matchen refererade vi tidigare i denna artikel. I sin andra match spelade LoSB mot USB på bortaplan och då blev det förlust med 6-3. I den matchen spelade LoSB med hög press och aggressiv forechecking, men USB lyckades göra mål på kontringar och specialsituationer.

FBC Turku och LoSB ska på pappret inte vara några omöjliga motståndare. Det gäller bara att spela lika bra och ödmjukt försvarsspel som mot FoSu senast. Sen får vi hoppas att andra femman fortsätter med sitt fina spel framåt!