Blue Fox vände och vann

Blue Fox kunde vända lördagens match mot Woodcutters och vinna med 5-4 trots att man låg under med både 0-2, 1-3 och 3-4. Anton Kallvik var matchens lirare och visade vägen med sitt 1-2 mål. Sami Hillu fixade det viktiga 4-4 målet och Jukka Keskisipilä gjorde vinstmålet 5-4. Ganska lyckade lån kan man säga!

Anton Kallvik belönades som matchens bästa spelare.

Blue Fox inledde matchen trevande och Woodcutters kom till mera avslut i den första perioden. Tero Saaristo kunde föra upp Woodcutters i ledning vid spelade 7.55, Kimmo Lintala stod för passningen. Drygt en minut senare kunde Arttu Kukko öka på till 0-2 med ett skott från halva plan på pass av den före detta blåräven Juhopekka Pietilä.

I den andra perioden kunde Blue Fox ta över mera av spelet och vid spelade 21.51 reducerade Anton Kallvik med ett skott via stolpen. Assisten stod Mikael Nyvall för. Exakt sex minuter senare utökade Woodcutters sin ledning till 1-3 genom Teppo Haakana på pass av Juhopekka Pietilä. Vid spelade 38.03 drog Arttu Kukko i Woodcutters på sig en utvisning för fasthållning. Jori Isomäki kunde här reducera till 2-3. Jori sökte Johnny Ojala med en pass, men bollen tog på en Woodcutters spelare och gick in i mål. Sami Hillu antecknades för passningen.

I den tredje perioden lät målen vänta på sig tills klockan tickat fram till 53.14. Jori Isomäki tog sats och sköt ett skott från blålinjen och Johnny Ojala styrde in bollen i mål. Matchen var kvitterad och ställningen var 3-3. Redan i följande byte, knappt en minut senare återtog Woodcutters ledningen. Igen en gång var det Tero Saaristo som var målgörare, Kimmo Lintala passade. Vid 55.52 sköt Sami Hillu ett skott från blålinjen som gick i mål vid stolproten, Jakob Klingenberg spelade fram. Vinstmålet kom vid tiden 57.38. Johnny Ojala jobbade fram bollen i hörnet och passade till Jukka Keskisipilä som drog på för kung och fosterland. Bollen sökte sig som en projektil till bortre krysset och Stjärnhallen exploderade. Blue Fox hade för första gången i matchen tagit ledningen. Woodcutters tog ännu på slutet ut målvakten, men man lyckades inte reducera.

Markus Åbb sa efter matchen att det var ett annorlunda Woodcutters man mötte. Det här är ett mera idrottsligt Woodcutters. Inte så mycket bök och stök som det har varit tidigare. Det var en bra match av båda lagen, men Woodcutters orkade inte riktigt till slutet. Vår andra femma gjorde en mycket bra match.

Anton Kallvik belönades i Blue Fox och Tero Saaristo i Woodcutters.