Tuff inledning på säsongen

Det blir en tuff inledning på säsongen i division 1 för Blue Fox herrarna. Säsongens första hemmamatch spelas på lördag och för motståndet står Woodcutters från Vasa. På söndag fortsätter matchandet i Stjärnhallen, men då är det FoSu som står för motståndet.

Vi hoppas att Woodcutters fortsätter att vara steget efter i lördagens match.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Det blir helt klart en tuff inledning med derby direkt i första matchen för Blue Fox herrar. Woodcutters från Vasa kommer på besök till Stjärnhallen och det brukar alltid bli mycket känslor och nerv i matcherna mellan Blue Fox och Woodcutters.

Woodcutters tränas i år av Marko Luoma och Veijo Virtanen. Luoma har tidigare tränat SB Vaasas representationslag och A-juniorer. Virtanen är känd som en banbrytare inom innebandyn i Vasa, han spelade bl.a. i Österbottens första FM-serielag Roller Team i början på 1990-talet.

På spelarfronten har Jussi Huovinen försvunnit till Indians. Timo Kukko, Tommi Talvitie, Heikki Varsanpää och Jussi Lähteensuo varvar ner. Lasse Mäkinen lär fortfarande vara osäker på om han ska spela innebandy den här säsongen.

Juhopekka Pietilä tog steget över från Blue Fox till Woodcutters. Estniska landslagsspelaren Rando Kramm har återvänt till Vasa från Erä Akatemia. Han har tidigare spelat i SB Vaasa.

Kimmo Lintala var senaste säsong bäste poängplockare i Woodcutters med 25+26=51 poäng på 22 matcher. Tero Saaristo som spelade både back och center stod för 27+16=43 poäng på 22 matcher och Mikko Kuusisto hade 16+15=31 poäng på 21 matcher.

Woodcutters slutade säsongen 2009-2010 på en åttonde plats i division 1 västra. Träningsmatcherna inför säsongen har slutat med blandade resultat. Man inledde med att vinna mot Nibacos med 3-1. Sen blev det förlust mot Nibacos med 5-3 och vinst mot KeLy med 4-2. Mot Nurmon Jymy blev det förlust med 5-6 och mot White Fox blev det vinst med 13-7. Det är svårt att uttala sig om träningsmatcherna har varit verkliga värdemätare eftersom det mestadels har handlat om motstånd av division 2 klass.

På söndag är det Forssan Suupparit som kommer på besök. FoSu har de senaste säsongerna varit ett topplag i division 1. Säsongen 2009-2010 slutade laget på en fjärde plats i division 1 västra. FoSu är ett lag som är väldigt anfallsglatt och man har en hel del skickliga anfallare i laget. Den defensiva biten brukar det däremot vara lite sämre ställt med.

Den stjärna som lyser klarast i FoSu är Juha Laitila som de senaste säsongerna har kämpat med Johnny Ojala om vinsten i poängbörsen för division 1. Förra säsongen blev det en andra plats för Laitila med 39+24=63 poäng på 22 matcher. Det är förvånansvärt att ingen ligaförening har plockat upp 25-årige Laitila ännu, eller kanske han är svårtflörtad? Han sekonderades väl av 39-årige innebandyfarfar Petri Mäkeläinen som lyckades skrapa ihop 27+15=42 poäng. Därefter följde Kari Kauppi med 24+14=38 på 20 matcher och Teemu Aaltonen med 14+13=27 på 16 matcher. Nämnas bör även målvakten Tomi Aaltonen född 1992 som senaste säsong spelade sex matcher med juniorlandslaget.

Det blir en intressant start på innebandysäsongen med två matcher av allra högsta kvalitet i Stjärnhallen. Matchen på lördag mot Woodcutters börjar kl. 16.00 och matchen mot FoSu på söndag börjar även den kl. 16.00. Välkommen att se på toppinnebandy i Nykarleby!