Oavgjort i sista träningsmatchen

Det blev oavgjort 5-5 mot Nurmon Jymy i genrepet inför starten av division 1. I Blue Fox var Joris Isomäki poängbäst med 1+3. Lauri Lehtimäki var bäst i Nurmon Jymy med 2+1.

Jori Isomäki stod för några snygga passningar.

Blue Fox kunde inleda målskyttet efter 7.26. Målgörare var Jonathan Sjöblom på pass av Jori Kronholm. Vid tiden 17.59 kan Nurmon Jymy kvittera när Lauri Lehtimäki lobbar in bollen på pass av Lassi Latva-Mäenpää.

Den andra perioden hann nästa bli tio minuter gammal när Jani-Juhani Hautanen kunde föra upp Nurmon Jymy i ledningen på pass av Lauri Lehtimäki. Drygt minuten senare kan Blue Fox kvittera. Jori Isomäki har bollen vid mitten av planen och passar ut den till Sami Saari på vänsterkanten. Saari drar till direkt och bollen går i mål. Vid tiden 35.03 kan Blue Fox återta ledningen. Kim Nyström får en kanonpass framför mål av Jori Isomäki. Nyström är kylig och väntar ut målvakten och så får vi se kvällens andra lobbmål. Vid tiden 37.15 kan Nurmo kvittera. Jani-Juhani Hautanen kommer halvt fri och kan även han lobba in bollen. Nurmo vill ännu ha sista ordet i den mittersta perioden och Lauri Lehtimäki kan skjuta in 3-4 vid tiden 39.33 på pass av Jiri Tervo.

Vi tiden 50.03 blir Sami Saari i Blue Fox utvisad. Nurmon Jymy får igång sitt spel i numerärt överläge, men Jukka Keskisipilä kan bryta. Keskisipilä driver upp bollen längs med högerkanten och lyckas dribbla sig till en position bakom mål. Därifrån kan han passa in till slottet dit Jori Isomäki har sökt sig. Isomäki skjuter direkt och matchen är utjämnad. Blue Fox klarar av att freda det egna målet under resten av utvisningen. Vid 52.21 får Blue Fox ett frislag i bra läge framför Jymys mål. Jymy ställer sin mur för nära frislagsplatsen och samtidigt faller Teemu Kokko och spelar bollen. Kokko blir därmed utvisad 2+2 minuter, 2 minuter för att han var för nära och 2 minuter för att han liggande deltog i spelet. Blue Fox får igång sitt spel i numerärt överläge, men det blir inga riktigt bra avslut. Jymy kan rensa till andra ända av planen och passar samtidigt på att byta. Det här kan Blue Fox utnyttja när Jori Isomäki slår en fenomenal öppnande passning till Jonathan Sjöblom som slår till direkt och prickar in 5-4. I följande byte sjabblar hemmalaget tyvärr bort bollen och backen Henri Välisaari kan dra två spelare och passa ut till högerkanten varifrån Jouni Heikkilä kan slå in bollen i tomt mål. Matchen slutar därmed 5-5.

I Blue Fox visade Jukka Keskisipilä att han blir en tillgång. Han verkar ha snabba och lätta fötter och är van att spela ett snabbt spel. Jonathan Sjöblom gjorde en bra match med sina två mål. Jori Isomäki var i Johnny Ojalas frånvaro ensam kung på banan.
I Nurmon Jymy var det ungtupparna som visade klart bättre takter än det rutinerade gardet. Lauri Lehtimäki född 1992 gjorde 2+1, Jani-Juhani Hautanen född 1992 hade 2+0, Jiri Tervo född 1993 gjorde 0+2 och Lassi Latva-Mäenpää född 1992 0+1. Därtill hade man Topias Laitala född 1994 i mål.