Rasmus längtar till Stjärnhallen

I dessa tider när all gruppträning upphört blir det extra viktigt att hitta motivation för individuell träning. Vi passade på att fråga en av våra ivriga Blue Fox juniorer Rasmus Hällmark hur han tränar och vad han har för tankar om innebandy.

Ramus Hällmark håller igång hemma på gården när han inte har några träningar att gå på.
Foto: Privat

När började du spela innebandy?
- Jag tror det var då jag var typ 8 år.

I vilket lag spelar du nu?
- Jag spelar med Blue Fox D2 juniorer.

Varför blev det just innebandy?
- Jag visste inte ens vad innebandy var när jag började, men jag blev snabbt förtjust i sporten. Jag gillar att innebandy är så mångsidigt. Det finns alltid något nytt att lära sig. Och när det dessutom är en lagsport blir det genast mycket roligare att träna och spela matcher.


Innebandy är en lagsport, men för tillfället tränar Rasmus på egen hand.

Brukar du gå på herrarnas eller damernas matcher och varför?
- Jo, jag går på alla herrmatcher jag har möjlighet. Jag tycker det är intressant och så lär man sig mera om sporten. Denna säsong har jag tittat på alla herrarnas hemmamatcher och några bortamatcher.

Vem är dina favoritspelare?
- Jag gillar Alexander Nyman, Nico Salo (Classic) och Emil Johansson (IBF Falun).

Vad kände du när innebandysäsongen fick ett så plötsligt slut?
- Klart var det jättetråkigt. Och jag tänkte att vad ska jag nu göra på kvällarna och helgerna? Vårt lag hade just gått från jumboplatsen i serien till andra plats så det skulle ha varit roligt att se hur långt vi hade kunnat ta oss på slutet. Det var också trist att herrarnas matcher tog slut. Det hade varit roligt att se hur långt de hade kommit. Jag tror att de skulle haft en chans att ta sig till Divari.

Hur tränar du nu när man inte får träffas i grupp?
- Här hemma tar jag alltid med mig klubba och boll när jag går någonstans för att kunna dribbla lite på vägen. På gården har jag fixat ett ställe där jag kan öva på att skjuta. Konditionen tränar jag mest genom att cykla. Ibland är jag också ute och springer. För styrketräningen har vi lånat hem skivstång med vikter från GymKampen.


Rasmus har fixat ett ställe att skjut på.

Vad har du för mål med din innebandyträning?
- Att spela i Blue Fox herrlag och sedan i ligan. I bästa fall med Blue Fox i ligan!

Du verkar väldigt intresserad av innebandy och er familj lägger mycket tid på innebandyn. Berätta vad du gör förutom att träna?
- Som sagt har jag varit på flera av herrarnas bortamatcher i Vasa, Seinäjoki och Toholampi. Dessutom har jag kollat ett par ligamatcher. Classic besökte ju SPV flera gånger under säsongen. Jag följer många innebandyprofiler på Instagram. Där får jag nya övningar och tricks. Sen tycker jag om att fixa med mina klubbor, alltså typ testa nya blad och byta grepplinda.


Rasmus tycker om att fixa med sina klubbor.

Vad längtar du mest efter just nu?
- Träningar! Och att få vara vid Stjärnhallen. Och innebandy VM i Helsingfors i december. Hoppas verkligen att det blir av.

Vill du utmana en spelare i herrlaget att berätta hur han sköter sin träning nu när man inte får vara på Stjärnhallen?
- I så fall utmanar jag Elliot Wingren.

Senast uppdaterad lördag, 11 april 2020 17:46