Två flickor kallade till läger med U19-landslaget

Lisette Blomqvist och Ria Böös från Blue Fox har kallats till läger med U19-landslaget. Både Blomqvist och Böös har under säsongen som gick spelat med föreningens B-flickor.

Ria Böös har kallats till landslagsläger som går av stapeln i mitten av maj i Eerikkilä.

Lisette Blomqvist, som är målvakt, har tidigare erfarenhet av landslagsläger och hon har även vaktat målet i en match med U19-landslaget. Ria Böös, som är back, har inga landskamper under bältet, men får nu chansen att visa upp sig för landslagsledningen.

Lisette Blomqvist spelade 18 matcher med Blue Fox B-flickor i grundserien i FM-serien. Där hade hon räddningsprocenten 80,83. Ria Böös spelade även hon 18 matcher och stod för poängen 7+4=11.


Lisette Blomqvist har vaktat Finlands mål i en U19-landskamp.
Foto: Mårten Andtbacka

Blomqvist var även en del av Blue Fox damerna som spelade i division 1. Där var Blomqvist med i matchuppställningen i 14 matcher och fick även vakta målet i en match. Böös har under säsongen som gått haft parallellavtal med Nibacos damlag och med dem spelat i division 2 Österbotten. Med Nibacos spelade Böös 11 matcher och stod för 6+2=8 poäng.

Till lägret som går av stapeln 12-16.5 i Eerikkilä har kallats 46 spelare fördelade på 6 målvakter och 40 utespelare. De kallade är födda 2001-2003.

VM för U19-landslag för flickor arrangeras i maj 2020 i Uppsala, Sverige och det är landslagets följande stora mål.

Lina Nyby från Blue Fox var också kallad till lägret, men hon var tvungen att tacka nej eftersom hon ska genomgå en knäoperation i maj månad.

Du kan läsa mera om lägret på innebandyförbundet hemsida: U19-tyttöjen maajoukkue leirille toukokuussa - tässä kutsun saaneet

Blue Fox gratulerar både Lisette och Ria till kallelserna och önskar flickorna lycka till på lägret! #blåtthjärta

Senast uppdaterad lördag, 04 Maj 2019 22:11