Blue Fox E06-pojkar distriktsmästare

Blue Fox E06-pojkar säkrade på söndag distriktsmästerskapet efter att man besegrat Nibacos från Karleby i finalmatchen med 4-3 i samband med distriktets avslutningshöjdpunkt.

Blue Fox E06-pojkarna inledde seriespelet i oktober med att spela en grundserie där man blev andra av sex lag efter två vinster och tre oavgjorda matcher. Andra platsen gav en plats i den övre fortsättningsserien.

I den övre fortsättningsserien deltog åtta lag och man mötte alla lag två gånger. Blue Fox säkrade där en plats i avslutningshöjdpunkten i Karleby genom att sluta på en fjärde plats med 18 poäng.

 

Eftersom man slutade på en fjärde plats i fortsättningsserien blev man tvungna att möta serievinnaren SB Vaasa Haukat i semifinalen. Det var däremot inget problem och man besegrade SB Vaasa Haukat med 6-3.

I finalen ställdes man mot hemmalaget Nibacos som besegrat FBC Remix med 6-3 i sin semifinal. Finalen blev en rysare där Blue Fox gick upp i en 4-1 ledning i början av tredje perioden. Efter det tog Nibacos timeout och började sin anstormning, men hårt kämpande pojkar klarade av det och lyckades till sist besegra Nibacos med 4-3.

Senast uppdaterad onsdag, 12 april 2017 15:15