Blue Foxare belönade på idrottsgala

Två Blue Foxare har belönades på Nykarleby idrottsgala på fredag kväll. Alexander Nyman fick utmärkelsen som årets junior inom lagidrott, medan Andreas Nyby tilldelades priset för årets tränare inom lagidrott.

Andreas Nyby tilldelades priset för årets tränare inom lagidrott.
Foto: Anders Wingren

Alexander Nyman har redan varit nominerad till priset ett par gånger och nu utföll valet till hans fördel. 18-årige Nyman är inne på sin fjärde säsong i Blue Fox representationslag och utvecklingskurvan har varit spikrak uppåt. På 85 matcher i landets näst högsta serie har han stått för 5+25=30 poäng. Nyman har även etablerat sig i U19-landslaget och har 10 landskamper med saldot 1+4=5 bakom sig.

Juryns motivering till utmärkelsen löd: "En spelare som alltid satsar 100%. En positiv inställning och stark träningsvilja har resulterat i stort ansvar både på hemmaplan och på landslagsnivå."


Alexander Nyman kunde själv inte närvara vid galan, men priset har kommit till rätta.
Foto: Privat

Andreas Nyby har i flera år tränat Blue Fox flickor födda 2000-2002 med stor framgång. Säsongen 2015-2016 vann man serien för B-flickor i Österbotten. För tillfället är Nyby tränare för B-flickorna och damerna.

Juryns motivering till utmärkelsen löd: "En tränare som helhjärtat satsar fritid och engagemang för att lotsa sitt lag till utveckling och framgång."

Mera bilder från idrottsgalan hittar du här och här.

Senast uppdaterad måndag, 30 januari 2017 21:35