Alex och Axel kallade till läger

Alexander ”Alex” Nyman och Axel Hedman har blivit kallade till läger av innebandyförbundet. Alexander Nyman är kallad till Pohjola Cup som går av stapeln 11-14.8 vid Eerikkilä idrottsinstitut, medan Axel Hedman är kallad till Talangläger 15-19.6 i Nyköping, Sverige.

Alexander Nyman har redan erfarenhet av landslagsuppdrag.

Alexander Nyman, född 1998, är redan etablerade i Blue Fox representationslag och spelade under den gångna säsongen i representationslagets första backpar. Nyman har även fått känna på hetluften med Finlands U19-landslag i fem matcher.

Pohjola Cup är ett granskningstillfälle för pojkar födda 1998-1999. Spelarna som kallats till lägret är 81 till antalet och de kommer att delas upp i fyra lag som spelar en turnering mot varandra. Förutom matcherna blir det även innebandyträningar och fysiska tester.

Floorball.fi: Poikien Pohjola Cup elokuussa - tässä valitut
Pääkallo.fi: Tässä ovat poikien Pohjola Cupiin valitut pelaajat

Försvararen Axel Hedman, född 2000, spelade under den gångna säsongen med Blue Fox II i division 3 och med föreningens B-pojkar i distriktsserien. I division 3 stod Hedman för poängen 2+2=4 på 16 matcher. Med B-pojkarna blev det 6+14=20 poäng för Hedman.

Innebandyförbundet har valt att gå in för ett nytt koncept med talanglägret för de äldsta pojkjuniorerna. Till lägret har kallats 30 utespelare och 4 målvakter. Spelarna delas in i två lag som kommer att delta i en turnering mot svenska distriktslag i Nyköping, Sverige. Före turneringen genomför man gemensamma träningar. Som tränare för lagen fungerar förbundets åldersgruppstränare samt ligaspelare och ligatränare.

Talenttileirit.fi: Talenttileri P00
Talenttileirit.fi: Pelaajavalinnat 2000-poikien Talenttileirille

Senast uppdaterad tisdag, 24 Maj 2016 23:31