C-flickorna kvalar till FM-seriens playoff

Blue Fox C-flickor spelade i söndags sina sista seriematcher för säsongen i Österbotten och tack vare att man vann distriktsserien erbjuds man nu möjligheten att kvala in till FM-seriens playoff. Glädjande är att kvalet kommer att spelas i Nykarleby inkommande helg.

Blue Fox C-flickor har gått som en ångvält genom distriktsserien i Österbotten. På 18 matcher har det blivit full pott, 36 poäng och målskillnaden 168-35.

I FM-serien för C-flickor har denna säsong spelat tio lag och bland dem SB Vaasa som slutade på tionde plats. De sex första lagen i FM-serien är klara för playoff medan sjuan RSS Panthers från Riihimäki samt åttan Team Astraia från Haukipudas är tvungna att kvala mot lag från distriktsserierna.

Kvalet till FM-seriens playoff går till på det sättet att fyra lag som denna säsong spelat i distriktsserier och där klarat sig bäst kommer till en och samma ort, i vårt fall Nykarleby. Där möts lagen två och två och vinnarna från dessa matcher spelar en final. Till Nykarleby kommer Koovee från Tammerfors som vunnit distriktsserien i inre Finland, BB-88 från Sysmä som vunnit distriktsserien i mellersta Finland & Savolax Karelen samt PSS Keltainen från Borgå som blivit tvåa i distriktsserien i södra Finland. Matchprogrammet på lördagen ser ut som följer:

Lö 19.3 kl. 12.30 Koovee - BB-88
Lö 19.3 kl. 14.00 Blue Fox - PSS Keltainen
Lö 19.3 kl. 16.30 vinnare match 1 - vinnare match 2

Vinnarlaget från lördagens tredje match eller finalen spelar på söndag mot Team Astraia. Haukipudaslaget Team Astraia slutade på åttonde plats i FM-serien. På 18 matcher blev det fyra vinster, två oavgjorda matcher och tolv förluster. Söndagens match spelas enligt följande schema.

Sö 20.3 kl. 12.30 Team Astraia - vinnare match 3

Nu finns det möjlighet att se juniorinnebandy av högsta klass i Stjärnhallen i Nykarleby. Välkommen att stöda Blue Fox C-flickor i kampen om en plats i C-flickornas FM-serie playoff. Klä dig i blått för att visa vilket lag du stöder!

Du kan också följa med resultaten i helgens matcher via Tulospalvelu.

På Facebook har vi skapat ett evenemang för helgens matcher.

Senast uppdaterad onsdag, 16 mars 2016 23:03