Innebandy för tjejer – det är grejer

På lördag blir det stor innebandyturnering för flickor i åldrarna 9-15 i Stjärnhallen i Nykarleby. Det blir matcher från kl. 10.00 – 18.30 i både Stora Björn och Lilla Björn. Turneringen är en så kallad Timanttiturnaus och ordnas av Innebandyförbundet i samarbete med Blue Fox för att stärka flickinnebandyn. Målsättningen är också att informera om innebandy-VM för damer som går av stapeln i december i Tammerfors.

Innebandyförbundet har under en två års tid gjort en satsning på innebandy för tjejer och damer under sloganen "Tyttösäbä on timanttia". I Österbotten har flera innebandyföreningar fått stödpengar från förbundet för att utveckla flickinnebandyn inom föreningen. Blue Fox har deltagit i projektet och hittade på en egen slogan "Innebandy för tjejer - det är grejer".

Lördag 5.9. ordnas en turnering för nejdens flickinnebandylag i Stjärnhallen - Timanttiturnaus. Innebandyförbundet och Blue Fox ordnar turneringen som ett samarbete och 13 lag är anmälda. Det betyder att ca 200 flickjuniorer i åldrarna 9-15 kommer att finnas på plats den dagen. Innebandyförbundet är också på plats och gör reklam för bl.a. innebandy VM för damer som går av stapeln i Tammerfors i december. Blue Fox ordnar matservering och andra sidoaktiviteter för deltagarna.

Mera information om turneringen hittar du här.

 

Senast uppdaterad tisdag, 01 september 2015 10:33