Ny policy för juniorarbetet

Juniorsektionen inom Innebandyföreningen Blue Fox har utarbetat en juniorpolicy som ska fungera som värdegrund för juniorarbetet. Policyn har utarbetats i samarbete mellan junior- och seniortränarna och bygger på Innebandyförbundets rekommendationer.

 

Vi frågade juniorsektionmedlemmen Sofia Hedman vad policyn innebär för vår förening?

Jag tycker att arbetet med policyn har inneburit att föreningen fört en viktig diskussion kring vilka värderingar som vi vill att skall styra vår juniorverksamhet. Det har funnits olika åsikter men viljan att hitta en gemensam linje har varit stark bland tränarna. 

Varför är det viktigt att ha en juniorpolicy?

Jag tror det är viktigt för en förening att ha klara spelregler i arbetet med juniorer. Vår målsättning är att fostra kommande innebandyspelare för våra representationslag men vi är väl medvetna om att vi i vår lilla kommun inte har råd att förlora spelare genom för mycket elittänkande i för tidiga åldrar.
En av våra käpphästar har varit att lyfta fram vikten av mångsidighet och möjlighet att hålla på med flera olika sporter när man är ung. Vi tror att det i längden ger den bästa motivationen för ungdomar att fortsätta hålla på med lagsport.
Arbetet med att fostra barn och unga till välmående individer med ett fortsatt intresse för sport och motion är en ansvarsfylld uppgift. Att fostra fram duktiga lagspelare med ett gott självförtroende är en stor utmaning. Därför behovs riktlinjer kring frågor som toppning av lag och specialisering av spelare i för tidig ålder.

Juniorpolicyn hittar du här.