Inga poäng från Villmanstrand

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 26 september 2021 22:10

Tyvärr kunde damerna inte hämta hem några poäng från Villmanstrand. Däremot gjorde damerna sina första mål i F-liiga. Allra första målskytt blev Veera Kosonen som reducerade till 2-1 vid tiden 29.27 på passning av Sofia Lahti. Målet kom i numerärt överläge.

Veera Kosonen gjorde det historiska första målet för Blue Fox i F-liiga.

Blue Fox var bra med i lite mera än halva matchen, men sen gjorde hemmalaget ett ryck med tre snabba mål på knappt två minuter. Slutresultatet skrevs 10-3 till SaiPa efter perioderna 2-0, 4-3 och 3-0.

Det var en jämn inledning på matchen även om Hannah Pekkarinen hade betydligt mera skott på sig i första perioden än kollegan Tanja Röyskö i SaiPas mål. Hemmalaget ledde med 2-0 efter mål av Liisa Lapio och Veera Lokka.

Knappt halva matchen hade passerat när Saana Karilahti i hemmalaget utvisades. Blue Fox plockade in sin power play-formation och det gav utdelning. Vid 29.27 gjorde nämligen Veera Kosonen Blue Fox första mål i F-liiga med ett skott från höger backplats. Skottet gick in vid närmsta stolpen. Framspelningen stod Sofia Lahti för.

Sofia Lahti var poängbäst i Blue Fox med 1+2.

Tre minuter senare gjorde SaiPas speciella målskytt Miisa Turunen 3-1, men Blue Fox gav sig inte. Bara 48 sekunder senare reducerade nämligen Sofia Lahti till 3-2 på passning av Sofia Holm. Tyvärr hade Blue Fox två svarta minuter mellan 34.18 och 36.01, där man släppte in tre mål. Målgörare var Miisa Turunen, Eevi Lokka och Elina Suutari för hemmalaget. Efter det tredje målet tog Blue Fox timeout och man lyckades reducera till 6-3 vid tiden 37.42. Målskytt var Sofia Holm på passning av Sofia Lahti. Tyvärr återtog SaiPa sin fyramålsledning bara 32 sekunder senare genom Elina Suutari.

I den tredje perioden gjorde hemmalaget tre mål och fastställde slutresultatet till 10-3. Målskyttar var Elina Suutari, Miisa Turunen och Juuli Hakkarainen. Både Elina Suutari och Miisa Turunen fullbordade därmed sina hattrick.

Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet hade hela 31 räddningar, vilket kan jämföras med Tanja Röyskö i SaiPa som bara hade 13 räddningar.

Så här kommenterade tränare Andreas Nyby till Österbottens Tidning efter matchen.

– Vi var med i matchen. Det här var ett klart fall framåt om vi jämför med premiären mot ÅIF.

– Vi måste göra mål på våra chanser. Vi skjuter på tok för lite. Nu dribblade vi och passade. Det går inte på den här nivån. Det måste smälla direkt.

– Vi ska också komma ihåg, tillägger Nyby, att vi mötte ett väldigt bra SaiPa i dag. De var nära att ta sig till F-liiga A förra säsongen.