Säsongens tredje hemmaturnering

Skriven av Mårten Andtbacka
torsdag, 23 januari 2020 21:34

Blue Fox damerna bjuder in till säsongens tredje hemmaturnering när man på lördag möter Konnat från Seinäjoki och PaSu från Töysä i Stjärnhallen. Damer II spelar även de i Stjärnhallen och möter under dagen PaSu och SC Kokkola.

Sophie Björk i vitt, här i kamp med Johanna Strömsholm, är redo för spel med damer I.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox damerna leder som bekant division 2 i överlägsen stil. Efter 14 spelade omgångar är man obesegrade med 28 poäng. I de tre senaste matcherna har man besegrat Jeppis FBC med 8-2, SC Kokkola med 3-0 och Blue Fox II med 6-0. Man har alltså lyckats hålla nollan i de två senaste matcherna.

Blue Fox besitter en väldigt jämn trupp där den interna poängbörsen toppas av Emma Vähäkangas med 10+12=22 poäng på 14 matcher. Johanna Strömsholm är tvåa med 8+13=21 poäng på 14 matcher. På tredje plats hittas Lina Nyby som efter sin skada återhämtat sig mycket bra och är redan uppe i 13+3=16 poäng på åtta matcher. I truppen finns ännu fem spelare som stått för mera än tio poäng. Hannah Pekkarinen har vaktat målet i sex matcher med räddningsprocenten 92,00, medan Lisette Blomqvist stått mellan stolparna i åtta matcher med räddningsprocenten 90,43.


Emma Vähäkangas, i blått, toppar fortfarande den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

Tränare Andreas Nyby har varit ute med fiskehåven efter senaste matchen. Från Blue Fox II har Sophie Björk håvats in och Pia Juhala var med i truppen utan att få speltid redan i den senaste matchen. Både Björk och Juhala spelade på backen med Blue Fox i division 1 under förra säsongen. Björk har denna säsong varit anfallare i Blue Fox II med poängen 10+6=16 på 14 matcher. Det ska därmed bli intressant att se var tränare Nyby placerar henne.

Blue Fox inleder med att möta Konnat kl. 11.00. Konnat från Seinäjoki ligger på nionde plats i tabellen med tio poäng på 14 matcher. I de tre senaste matcherna har man besegrat ISB med 4-1 och Blue Fox II med 6-2 samt tagit stryk av Jeppis FBC med 5-1. Konnats bästa poängplockare heter Jutta Aho med 7+5=12 poäng på 14 matcher. Tvåa är Sinja Kahilampi med 7+3=10 poäng på 12 matcher.


Sofia Holm och Noora Isomäki firar ett mål i matchen mot damer II.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox spelar sin andra match för dagen kl. 15.30 och då står PaSu från Töysä för motståndet. PaSu parkerar på tionde plats i tabellen med tio inspelade poäng på 14 matcher. I de tre senaste matcherna har man besegrat FBC Remix med 4-3, förlorat mot ISB med 5-1 och besegrat SB Vaasa med 8-5. Lagets bästa poängplockare är Oona Eerola med 12+20=32 poäng på 14 matcher. Överraskande mycket poäng av en spelare i ett bottenlag, men så har hon också varit delaktig i två tredjedelar av lagets mål. Tvåa i poängbörsen är Anniina Mäkelä som på sex matcher stått för 10+2=12 poäng.

Damer II spelar också två matcher under dagen. Kl. 12.30 är det PaSu som är motståndare och kl. 17.00 blir det match mot SC Kokkola. Inträdet är gratis under dagen och kaffepannan är varm. Välkomna!

Senast uppdaterad fredag, 24 januari 2020 00:06