Superweekend i Stjärnhallen

Skriven av Mårten Andtbacka
torsdag, 17 januari 2019 21:03

Blue Fox damerna spelar inkommande helg två hemmamatcher och Blue Fox herrarna en hemmamatch, det blir därmed en riktig superweekend i Stjärnhallen. På lördag kl. 14.00 är det Steelers från Tavastehus som kommer till Stjärnhallen för att möta Blue Fox damerna. Senare samma dag, kl. 17.00, möter Blue Fox herrarna MLT från Seinäjoki. På söndag kl. 16.00 är det Hatsina från S:t Michel som kommer på besök för att möta Blue Fox damerna.

Får Hannah Pekkarinen det lika hett mellan stolparna eller håller försvaret bättre på hemmaplan?
Foto: Anders Wingren

Blue Fox damerna har förlorat fem matcher i rad och nu ska den sviten brytas. Man har varit starka på hemmaplan, där man har tre vinster och en uddamålsförlust. Det viktiga för damerna än nu att hitta tillbaka till sitt eget spel och att täppa till bättre i försvaret.

Blue Fox damerna är på femte plats i tabellen, medan Steelers är på sjätte plats och Hatsina på åttonde plats.

Om Blue Fox har fem raka förluster, så har Steelers en rätt så brokig rad med resultat. Steelers har förluster och vinster i en salig blandning. I de tre senaste matcherna har det blivit två förluster och en vinst. Hatsina har faktiskt en ännu längre förlustrad än Blue Fox, man förlorade nämligen sju matcher i rad före man vann den senaste matchen mot O2JKL Akatemia.


Suvi Hautala är tvåa i den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

Ser vi till de personliga poängen så är det fortfarande Lina Nyby i topp i Blue Fox med 16+4=20 poäng på 10 matcher. På andra och tredje plats hittas Suvi Hautala och Julina Lindholm med 4+11=15 poäng respektive 6+7=13 poäng på 11 spelade matcher. Hannah Pekkarinen har räddningsprocenten 81,85.

I Steelers har Anika Holopainen 12+1=13 poäng på 10 matcher och med det är hon poängbäst. Erika Laine är tvåa med 6+7=13 poäng på 7 matcher och Meri Mäkinen med 5+6=11 på 9 matcher. Av Steelers två målvakter har Nea Niiranen den bättre räddningsprocenten med 84,83.

Hatsinas bästa poängplockare är Veera Lokka med 13+3=16 poäng på 11 matcher. Veera Pulkkinen är tvåa med 6+3=9 poäng och Silva Jääskeläinen trea med 0+7, båda har spelat 11 matcher. Miia Maaranen har vaktat målet i 8 matcher och har räddningsprocenten 88,7.

När Blue Fox och Steelers möttes tidigare under säsongen gick Blue Fox segrande ur matchen med 7-6 efter förlängning. Mot Hatsina skrevs segersiffrorna 11-6.

Susanna Österman går fortfarande skadad och hon är med hög sannolikhet inte tillgänglig för helgens matcher. Julina Lindholm deltar på lördag, men blir borta från söndagens match på grund av en inplanerad resa. I övrigt borde truppen vara intakt även om det är flera som haft en släng av influensa.

Blue Fox herrarna toppar division 2 Österbotten med 32 inspelade poäng på 14 matcher. Lördagens motståndare MLT är på femte plats med 26 poäng på 14 matcher. Det är alltså en väldigt jämn tabell där sex första lagen ryms inom sju poäng.


Mikael Nyvall toppar den interna poängbörsen för Blue Fox herrarna.
Foto: Anders Wingren

Blue Fox spel utgår som vanligt från försvaret och man har släppt in näst minst mål i serien. Framåt är Blue Fox ett av seriens jämnaste lag och poängen är fördelade på flera spelare. Laget bästa poängplockare är Mikael Nyvall med 17+7=24 poäng på 14 matcher hittas därmed först på 23:e plats i poängbörsen. Didrik Lillas skuggar honom med 15+9=24 poäng på 11 matcher. Anton Kallvik som i senaste matchen fick chansen att spela som anfallare är 29:e man i poängbörsen med 12+9=21 poäng på 13 matcher.

Även på målvaktssidan är det jämnt. Jan-Olov Backlund har vaktat målet i 8 matcher med räddningsprocenten 81,82, medan Anton Kronqvist fått ansvar i 9 matcher med räddningsprocenten 80,79.

Motståndarna MLT:s bästa poängplockare är Ville Kakkori med 18+10=28 poäng på 13 matcher. Aki Vainio Hynnilä tvåa med 10+15=25 poäng på 13 matcher, medan Arttu Rahko är trea med 13+7=20 poäng på 14 matcher.

Timo Paananen har vaktat målet i fem matcher med räddningsprocenten 81,1, medan kollegan Jukka Rahko fått ansvar i 10 matcher med räddningsprocenten 78,08.

Blue Fox har denna säsong bara åkt på två förluster under ordinarie matchtid. Den ena kom mot TU för en dryg månad sedan, medan den andra faktiskt kom mot lördagens motståndare i mitten av oktober. Det finns alltså en revansch att utkräva.

Det blir en tuff helg för alla Blue Fox-fans, men det är bara att dra på sig blåstället för nu kör vi! #blåtthjärta

Senast uppdaterad fredag, 18 januari 2019 12:45