Damerna till Lojo och Vanda

Skriven av Mårten Andtbacka
lördag, 05 januari 2019 00:40

Blue Fox damerna åker inkommande helg till Lojo och Vanda för att möta LoSB och SB Vantaa. Det är två viktiga matcher för damerna med tanke på tabelläget. Blue Fox ligger på en fjärde plats, medan LoSB är femma och SB Vantaa är nia.

I helgen hoppas vi att Blue Fox damerna får fira många nya mål.
Foto: Glenn Hägg

Lördagens motståndare LoSB ligger alltså på femte plats i tabellen med 15 inspelade poäng på 9 matcher. I de tre senaste matcherna har man vunnit mot SB Vantaa med 6-1 och mot Hatsina med 3-2 samt förlorat mot FBC Loisto med 8-1.

Lagets bästa poängplockare är Tiia Kaukojärvi med 12+7=19 poäng på 9 matcher vilket ger henne en sjätte plats i poängbörsen för division 1. I den interna poängbörsen är Elina Laaksonen tvåa med 7+7=14 poäng på 9 matcher, medan Julia Eskonen är trea med 2+7=9 poäng på 7 matcher.

Jenni Sassi och Lotta-Mari Hakava har delat på ansvaret mellan stolparna med räddningprocenterna 79,71 respektive 76,47.

Söndagens motståndare SB Vantaa ligger på nionde plats i tabellen med 6 poäng på 9 spelade matcher. I de tre senaste matcherna har laget idel förluster. SB Vantaa har besegrats av O2-Jyväskylä med 5-4, av LoSB med 6-1 och av FBC Loisto med 13-1.

SB Vantaas bästa poängplockare är Bea Karling med 5+3=8 poäng på 9 matcher. Tvåa är Sini Mikkonen med 2+4=6 poäng på 8 matcher och trea är Kaisa Kantokorpi med 3+2=5 poäng på 9 matcher.

SB Vantaa har använt sig av tre olika målvakter. Pauliina Pekki som vaktat målet i fem matcher har räddningsprocenten 85,71. Heini Vanne och Lydia Kolehmainen har räddningsprocenterna 75 respektive 72,22.

Blue Fox är på fjärde plats i tabellen med 16 inspelade poäng på 9 matcher. Blue Fox hade väldigt bra start på säsongen, men de tre sista matcherna före juluppehållet slutade med förlust. Det blev förluster med 9-3 mot FBC Loisto, med 4-2 mot Santa’s United och med 7-6 mot Pirkat.

Poängbörsen i Blue Fox toppas av Lina Nyby med 15+3=18 poäng på 8 matcher. Suvi Hautala är tvåa med 4+9=13 poäng på 9 matcher och Julina Lindholm är trea med 4+7=11 poäng på 9 matcher.

Hannah Pekkarinen har räddningsprocenten 83,33 från 8 matcher och Lisette Blomqvist har räddningsprocenten 77,27 från en match.

Susanna Österman, som är hemma från Lojo, är med på resan till sina hemtrakter, men hon ingår inte i matchuppställningen på grund av en skada. Österman är däremot spelklar till hemmamatcherna 19-20.1. Pia Juhala och Linda Vuorinen är frågetecken efter flunssa och deras medverkan avgörs under matchdagarna.

Speciellt Östermans frånvaro är ett avbräck, efter att hon i den senaste matchen mycket framgångsrikt spelade center mellan Tanja Rintamäenpää och Jessica Storskrubb. Den formationen stod för fem av sex mål i matchen mot Pirkat.

Det har blivit något av en kliché att när en spelare går skadad så måste någon annan ta ansvar, men det gäller även denna gång. Nu gäller det för alla att ta ansvar för målskyttet. Nu behövs det mål och det behövs snabba spelvändningar för att vinna matcherna mot LoSB och SB Vantaa.

Matchen mot LoSB börjar kl. 18.00 på lördag och spelas i Sporttikeskus Tennari. Matchen mot SB Vantaa börjar kl. 15.00 på söndag och spelas i Dickursby idrottshall. Vi kommer att göra ett försök att sända matcherna via vår YouTube-kanal, så håll ögon och öron öppna. #blåtthjärta

Senast uppdaterad lördag, 05 januari 2019 01:04