Från seger till seger

Skriven av Mårten Andtbacka
måndag, 22 oktober 2018 00:31

Blue Fox damerna går för tillfället från seger till seger. På söndag kväll blev det vinst mot Hatsina i S:t Michel med 11-6 efter periodsiffrorna 3-1, 0-1 och 8-4. Blue Fox ledde redan matchen med 6-3, men släppte upp motståndarna till 6-6, men då gjorde man ett nytt ryck.

Julina Lindholm var bäst i Blue Fox med två gjorda mål och fyra passningspoäng.

Det är en mycket nöjd Andreas Nyby vi får tag på efter matchen. Blue Fox damerna har nu fyra raka segrar bakom sig och ligger på en andra plats i serien med 11 poäng. Tre av vinsterna har kommit under ordinarie tid vilket ger tre poäng och lördagens vinst på övertid mot Steelers i Tavastehus gav två poäng.

”Idag spelade vi bra i två perioder och det räckte för vinst. I den andra perioden var hemmalaget bättre. Vi har ännu stunder i matcherna när vi blir lite för ängsliga. Så var det i andra perioden och i den tredje perioden när hemmalaget gick från 3-6 till 6-6, men det måste vi jobba på.”

Annars tyckte Nyby att söndagens match bjöd på mera rent spel. ”Det var inte alls lika mycket slag på klubborna idag och inte heller lika fysiskt. Jag tyckte Hatsina var mycket bra med boll och de var ett lag som försökte spela innebandy. Hade de haft lite flyt i andra perioden så hade de kunnat göra 3-4 mål.”

I den första perioden var det Blue Fox femma med Noora Lapinkoski som center som dominerade händelserna. Lapinkoski själv gjorde två mål, båda på passning av Julina Lindholm och Simone Blom gjorde ett mål på passning av Lapinkoski.

Hemmalaget kom också åt att göra ett mål i slutet på perioden och det gjordes av Veera Lokka som skulle få en väldigt stor roll för hemmalaget i matchen.

Den andra perioden var betydligt svagare för Blue Fox, men med lite hjälp av stolparna och Hannah Pekkarinen i målet så kunde man hålla ner siffrorna. Det var endast Veera Lokka som igen hittade rätt och reducerade till 2-3 vid tiden 29.02.

Blue Fox fick en riktig pangstart på tredje perioden när Lina Nyby prickade in 4-2 när endast 21 sekunder hade spelats. Knappt två minuter senare ökade Rose-Marie Sandin på till 5-2. Då tog hemmalaget time out, vilket fick önskad effekt eftersom man reducerade till 5-3 minuten senare. Emma Kaila var målskytt på passning av Lokka, vem annars?

I följande byte höll Blom sig framme och gjorde 6-3 på Lindholms passning. Tremålsledningen stod sig dryga fem minuter. Sen kom två snabba mål av hemmalaget. Först Veera Pulkkinen på passning av Lokka och sen Lokka själv på passning av Silva Jääskeläinen. Det föranledda Andreas Nyby att ta time out för att stoppa blödningen.

Time outen hade denna gång inte riktigt önskad effekt, utan hemmalaget lyckades kvittera matchen till 6-6 vid tiden 51.40. Målskytt, Lokka naturligtvis, framspelad av Emmi Pöyry.

Blue Fox hade efter detta lite flyt och endast fem sekunder senare hade Julina Lindholm med sitt första mål för kvällen sett till att gästerna hade återtagit sin ledning. Av bara farten gjorde Blue Fox tre mål på en och en halv minut mellan 53.27 och 54.56. Lina Nyby fullbordade sitt hattrick med två mål och Simone Blom sitt hattrick med att göra ett mål. Framspelare till målen var Lotta Rolander, Suvi Hautala och Julina Lindholm.

Simone Blom gjorde sitt första hattrick i division 1.

Med tre och en halv minut kvar att spela valde hemmalaget att plocka ut sin målvakt till förmån för en sjätte utespelare, men det hjälpte inte denna gång utan Julin Lindholm spikade den sista spiken i hemmalagets kista när hon rullade in bollen till 11-6 i tomt mål vid tiden 57.43. Hautala antecknade för assisten.

Julina Lindholm var gästernas bästa spelare med två mål och fyra framspelningar. Lindholm berättar att hon för ett par år sen gjorde 3+3 i en match i division två, men att det är första gången hon når upp till liknande siffror i division 1.

”Jag tycker att vår kedja med Noora Lapinkoski och Simone Blom spelade mycket bra idag. Vi hade en svacka i andra perioden, men annars gick det bra.”

Lindholm ger även beröm till Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet. ”Hannah var mycket bra idag och gjorde några riktigt fina räddningar.”

”Annars hade vi lite svårt att spela vårt spel och verkligen vara med i matchen. Passningarna satt inte riktigt. Vi förlorade mycket boll vid mitten av plan i andra perioden. Vi kan mycket bättre. Så på det sättet får vi ju vara enormt nöjda att vi kan vinna en match 11-6 fast inte vi spelade på topp.”

Blue Fox damerna spelar nästa hemmamatch lördag 3.11 när serieledarna O2-Jyväskylä kommer på besök till Stjärnhallen. Då ska alla som vill se högklassig daminnebandy söka sig till Nykarleby!

Senast uppdaterad måndag, 22 oktober 2018 00:46