Förlust mot SPV

Skriven av Mårten Andtbacka
onsdag, 19 augusti 2009 21:33

Det blev förlust för Blue Fox herrar i onsdagkvällens träningsmatch mot SPV i Seinäjoki. Matchen slutade 8-3 till SPV efter periodsiffrorna 4-0, 2-2 och 2-1. SPV kom förra säsongen på tredje plats i Salibandyliiga.

SPV kunde i första perioden rycka ifrån till en 3-0 ledning efter två mål av Sami Koski och ett mål av Henri Myllymäki. Efter dryga fem minuter i den andra perioden kunde SPV utöka sin ledning till 4-0 genom den 1992 födde Niko Mäkelä. I slutminuten av period två kunde Johnny Ojala reducera till 4-1 för Blue Fox, passningen stod Jori Isomäki för. I inledningen av period två kunde den 1992 födde Anton Kallvik ge Blue Fox lite mera hopp genom att reducera till 4-2 på pass av Johnny Fredriksson. SPV kunde efter det utöka sin ledning till 6-2 genom två mål av backarna Miika Malkamäki och Jyrki Holopainen. Vid tiden 51.23 kunde Markus Backlund ännu reducera till 6-3 på pass av Johnny Ojala. Under den nästsista matchminuten fick Sami Koski fullborda sitt hat-trick för kvällen och Henri Myllymäki fick göra sitt andra mål.